Izvor slike: Tportal

U situaciji u kojoj se vodi borba s koronavirusom, na površinu je isplivala i još jedna “borba”, i to lokalnog karaktera – gradonačelnika Bjelovara s lokalnim portalom Bjelovarac.hr.

Inače, gradonačelnik Bjelovara je prvi u Hrvatskoj uveo sustav transparetnosti proračuna, a to već i vrapci na grani znaju, no on to potencira skoro svakodnevno te je s time dosadio svima. Čak i onim najpoštenijima se od toliko veličanja transparetnosti diže kosa na glavi. Njegove transparetnosti i digitalizacije bi se posramio i najveći svjetski IT stručnjak.

No, vratimo se na ovu situaciju vezanu uz njegovu nedavnu objavu sa Facebooka.

Sve je počelo kad je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak na Facebook profilu objavio fotografiju portala Bjelovar.live na kojoj se vidi kako ljudi stoje u redu ispred banke.

Fotografiju je popratio komentarom: “Nekada mi se čini da je uzaludno stalno pričati o digitalizaciji društva jer građani još nisu ni naučili dizati novce s bankomata.”

Ovu izjavu su mnogi građani shvatili kao uvredu pa su se krenuli s njim obačunavati putem Facebooka.

Neke od objava možete pročitati ovdje:

“Ovako osuđivati narod, a da pojma nema koja je ljudima možda situacija, to mu je odmah za jednu ”šamarčinu”. Šta nije rekao da banke trebaju duže raditi da budu manje gužve…toga se nije sjetio? Nego proziva blokirane ljude koji ne mogu po novce za hranu na bankomat. Nisko od njega!”

“Dragi Dario, dio njih ima zaštićene račune i mora u banku. On sretnici koji su mogli zadržati dostavu poštom ne moraju. Još uvijek preko 300 000 ima blokiranih.”

Oglasio se i županijski SDP koji je istaknuo da je nevjerojatno da takva izjava dolazi od čovjeka koji bi po svojoj funkciji trebao voditi računa o svim građanima svoga grada.

A onda je cijelu ovu situaciju prenio na svojem portalu Bjelovarac.hr, pa je gradonačelnik odgovorio i njima.

“#ostanidoma to je sve što imam reći.

P.s. Bjelovarac je li ovo reakcija jer smo vam prije par dana odbili financijsku ponudu da napravite poseban specijal za građane grada Bjelovara kojima biste ih educirali o Korona virusu!? Odbili smo ponudu jer smatram da građani prate nacionalne medije i iz njih mogu puno više naučiti o Korona virusu.
Sorry, sve novce preraspoređujemo u gospodarstvo.
P.s.2 iduća dva tjedna je jako bitno, tako kaže nacionalni stožer. Situacija u Bjelovaru je iznimno povoljna i vjerujem da svi želimo da ostane takva. Dat ću sve od sebe da reagiramo na ovakva nepridržavanja uputa i da poduzmemo i dodatne mjere kako bi održali povoljno stanje u Bjelovaru”, stoji u posljednjoj Hrebakovoj objavi.