Petrinja je potrošila 360.000 kuna na peglanje imidža, piše Večernji list, navodeći da je riječ o novcu koji je u manje od godinu dana, otkako je na vlasti Magdalena Komes (HDZ), uplaćen tvrtki Multimedija direkcija.

Foto : hr-vjesnik

Grad Petrinja, koji je razoren katastrofalnim potresom potkraj 2020., u deset mjeseci prošle i ove godine za usluge promidžbe grada i projekata te konzultantske i PR usluge platio je gotovo 300.000 kuna zagrebačkoj tvrtki Multimedija direkcija te ugovorio još gotovo 200.000 kuna istih usluga do kraja ove godine.

Vidljivo je to iz registra ugovora te podataka objavljenih na internetu na temelju izmjena zakona iz prošle godine, koje obvezuju jedinice lokalne samouprave da transparentno objavljuju sve isplate iz proračuna. Uz to, za savjetnike je isplaćeno još 58.000 kuna u posljednja dva mjeseca.

Gradski vijećnik: Za mnogo bitnije stvari nema se novca

“Znamo u kakvoj je situaciji Petrinja bila, a mi smo u kolovozu 2021. godine, osam mjeseci nakon potresa, iz proračuna plaćali 36.750 kuna mjesečno za neku promidžbu grada. Za mnogo bitnije stvari nema se novca, a za ovakve se stvari ima. Za dokumentaciju spajanja 700 metara vodovodne mreže sela Blinja na Sisački vodovod novca još uvijek nema, ljudi su bez vode, a za ovo se ima novca”, kaže nezavisni vijećnik u petrinjskom Vijeću Jasenko Krovinović, jedan od kandidata za gradonačelnika Petrinje na lanjskim izborima.TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, u mandatu nove gradonačelnice Magdalene Komes (HDZ), odnedavne saborske zastupnice, tvrtki Multimedija direkcija d.o.o. iz Zagreba isplaćeno je od 31. srpnja do kraja 2021. godine 202.125 kuna iz gradskog proračuna za usluge promidžbe te konzultantske i PR usluge.

Za neke usluge nije provedena javna nabava

Dodatnih 18.375 kuna za usluge iz 2021. isplaćeno je u siječnju ove godine, a za te usluge u 2021. nije bila provedena javna nabava, već je plaćanje obavljeno na temelju potpisanog ugovora o poslovnoj suradnji od 16. srpnja 2021. godine, mjesec dana nakon stupanja Komes na vlast. Istoj je tvrtki isplaćeno za nastup grupe Colonia na proslavi Dana grada u kolovozu 2021. dodatnih 37.500 kuna.

Ove je godine s tom tvrtkom sklopljen ugovor na 240.625 kuna za usluge promidžbe projekata Grada Petrinje u 2022. godini, a iako iz Grada još nisu odgovorili na pitanje Večernjeg lista, izvori tvrde da je ovdje ipak proveden postupak jednostavne nabave koju zakon predviđa.

Autor :redakcija hr-vjesnik