Radi se o mladoj obitelji s petero djece. Otac Mario ima 39 godina i radi kao pomoćni bravar dok je 37-godišnja majka Josipa domaćica. Djeca su stara između 7 i 19 godina.

Akciju prikupljanja sredstava za obnovu kuće pokrenuo je Grad Vrbovec, a uz brojne građane priključili su se vrbovečki obrtnici, vatrogasci te Općine Farkaševac i Preseka. Građani su do sad uplatili čak 190.000 kuna, a svi koji žele mogu se i dalje uključiti u akciju uplatom na IBAN račun: HR3823600001502853375, otvoren kod Zagrebačke banke d.d., model plaćanja HR68, poziv na broj 7765 – OIB UPLATITELJA.

‘U kontakt s obitelji Brlić došli smo preko gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček, a koja nas je uputila na njih prilikom dopremanja humanitarne pomoći koju su u Austriji skupili naši Tkalčani i koju su u siječnju dopremili u Sisak. Nakon toga obitelj Brlić nam se obratila za pomoć i evo nas ovdje. Zahvaljujem svima koji su pomogli i uplatili novac, a ovom objavom transparentno pokazujemo građanima kome su pomogli i gdje je točno otišao njihov novac’, dodao je Kralj.

AUTOR: HR-vjesnik