Predstavnici Grada Popovače, veteranskih nogometnih klubova – VNK Branitelj Popovača i VNK Voloder te „Humanih zvijezda Hrvatske 03“ prošloga su tjedna ravnateljici Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ uručili novčanu donaciju od gotovo 20 tisuća kuna za modularnu dogradnju vrtićkog objekta „Izvor“ u Dujnićevoj ulici. Sredstva su prikupljena humanitarnom nogometnom utakmicom koju je 11.rujna Grad Popovača organizirao u sklopu 54. Voloderske jeseni.

Foto: hr-vjesnik

Kako je do ove humanitarne akcije došlo, podsjetio je zamjenik gradonačelnika Grada Popovače, Lovro Miklaužić: „Ideja za ovu humanitarnu akciju je krenula u petom mjesecu ove godine, no nije bilo nekog jasnog cilja. Onda smo se jedan dan našli i dogovorili da će humanitarna akcija biti za Petrinju. Nismo još znali glavni cilj, pa smo nazvali u Grad i pitali za što bi bilo zgodno namijeniti sredstva – predložili su da to bude za dogradnju Dječjeg vrtića „Petrinjčica“. Ja kao roditelj znam da je dosta teško dobiti mjesto u vrtiću i mislim da je to nekako najlogičnija stvar za koju se treba skupljati novac. Gradonačelnik je to drage volje „blagoslovio“ i prepustio nama mladima na organizaciju. Skupili smo se i moram zahvaliti svim volonterima koji su u tome sudjelovali – oni su mi tu najviše pomogli. Prije svega treba zahvaliti Humanim zvijezdama Hrvatske, jer zbog njih se ljudi okupljaju. Bila nam je to prva humanitarna akcija takvog karaktera. Nadam se da će ih biti još. Drago nam je da smo prikupili novac i da će novac sjesti za pravu svrhu“, rekao je popovački dogradonačelnik.

Uz lokalne veteranske nogometne klubove VNK Branitelj Popovača i VNK Voloder, humanitarnoj utakmici za Dječji vrtić „Petrinjčica“ rado se odazvala i Udruga „Humane zvijezde Hrvatske 03“: „Na inicijativu našeg člana, gospodina Mate Šarčevića koji je inače rodom iz Popovače i prijatelj iz djetinjstva s dogradonačelnikom, došli smo do ideje zašto Popovača. Onda je gospodin Lovro sa svojim suradnicima i gradonačelnikom malo „pročešljao“ ideje da li nekome u njihovom gradu treba pomoći – obično to budu djeca s posebnim potrebama ili je nekome potrebna operacija ili nešto što je sustav zaboravio. Nama je drago da nisu nikog pronašli, da u Popovači takvih slučajeva nema i onda su išli vidjeti što je to u prijateljskom gradu Petrinji ili u nekoj njihovoj široj zajednici s kojom surađuju, potrebno. Izbor je pao na ovaj vrtić i jako je lijepo da se to dogodilo“, kaže Miroslav Bičanić, predsjednik Udruge „Humane zvijezde Hrvatske 03“.

Uz sredstva prikupljena samom humanitarnom utakmicom, Bičanić kaže kako su IBAN donacijskog računa Grada Petrinje, s naznakom „za dogradnju Dječjeg vrtića Petrinjčica“, proslijedili i na adrese drugih potencijalnih donatora, pa postoji mogućnost da se temeljem ove akcije prikupi još sredstava.

Foto: hr-vjesnik

Petrinjskim stuckama, donatorima je ovom prigodom u ime Grada Petrinje zahvalila Ana Aleksić Pezelj, privremena pročelnica UO za društvene djelatnosti, a zahvalnicama Dječjeg vrtića „Petrinjčica“, njegova ravnateljica Nataša Vidović: „Imaju zaista veliko srce i pokazali su da imaju senzibiliteta za nas. Nama je stvarno bila velika čast prisustvovati samoj humanitarnoj utakmici. Bilo je veselo, bilo je srčano, a evo došao je i dan kada su nam uručili prikupljenu donaciju. Na svakoj donaciji zahvaljujemo od srca i s veseljem ih prihvaćamo, jer vidimo da ovaj projekt ide svojim tijekom i baš se tome veselimo. Nadam se da ćemo stvarno kroz onaj zadani rok koji smo si zacrtali kao cilj, to i ostvariti“, rekla je ravnateljica Vidović.

Autor: M.M.