Izvor slike: Bus.hr

Grad Đurđevac pružio je ruku pomoći Gradu Zagrebu koji je pogođen u potresu.

Glavni grad države jučer je pogodio snažan potres, a tlo se nastavilo tresti i u noći, te danas. Nastale štete su velike, a kako je znano Zagreb i Đurđevac su već dugo prijateljski gradovi. Danas je iz Gradske uprave poslano i pismo potpore Zagrebu, te svim stanovnicima grada Zagreba koji su pogođeni vom izuzetno teškom situacijom uzrokovanoj potresom, ali i pandemijom.

U dopisu stoji:

Prijateljski Grad Đurđevac stoji Vam na raspolaganju u granicama svoje mogućnosti da pomogne u prevladavanju nastale situacije, te ovom prilikom nudimo mogućnost smještaja za 10 obitelji pogođenih potresom u Hotelu Picok u Đurđevcu kroz sve vrijeme dok traje potreba. Uz jedinstvo i zajedništvo hrvatskih građana, vjerujemo u skoro savladavanje nastalih izvanrednih okolnosti, stoji u pismu podrške.

Inače, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković i “Bandićev saborski zastupnik”, kako ga neki lokalni mediji znaju prozivati, dobar je prijatelj sa gradonačelnikom Zagreba, umjesto kojeg je ušao u sabor 2016. godine.

Na inicijativu Željka Lackovića, Milan Bandić je prošle godine proglašen počasnim građanom Đurđevca, na veliko negodovanje jednog dijela javnosti u Đurđevcu, a i Podravini.