Izvor slike: Insider

Kanadsko-američki glumac i producent Dwayne Johnson, poznatiji kao The Rock, umorovljeni profesionalni hrvač, koji se osam godina bavio tim sportom prije nego je uplovio u glumačke vode, žestoko se obrušio na Donalda Trumpa.

U videu koji je objavio na Instagram profilu optužio ga je da nije pokazao suosjećanje, nadahnuće, osnaženje ili rukovodstvo u vrijeme krize i prosvjeda širom Amerike. Kako prosvjedi pod nazivom Black lives matter ili ‘Crni životi su jednako važni’ iz dana u dan sve gori, glumac je postavio Trumpu samo jedno pitanje: ‘Gdje se nalaziš?’.

Iako nije spomenuo ime predsjednika SAD, evidentno je kome se obraća: ‘Gdje je naš vođa u ovo teško vrijeme. Ovog puta kada je naša država na koljenima, povrijeđena, ljuta, frustrirana, u mukama, u prosjačenju i molitvi ispruženim rukama samo želi da budu saslušana’, rekao je.

Emotivno je govorio više od osam minuta, uključujući i o smrti Georgea Floyda koga je ugušio policajac Derek Chauvin s koljenom na vratu. ‘Gdje je naš suosjećajni lider koji će stati ispred svoje države koja je sada slomljena na koljenima reći: ‘Pružam ti ruku, ustani sa mnom. Ne boj se držim te. Čujem te, slušam te’. U ovom eksplozivnom trenutku moramo naglasiti  da su ‘crni životi’ bitni, zato što postoje oni ljudi koji misle da nisu, ili da nisu dovoljno bitni kao ‘bijeli životi’, zaključio je The Rock.

AUTOR: Story