U Šibeniku se od 18 sati održao prosvjed koji organizira Marko Francišković, čovjek prijavljen zbog toga što je prije više od dva tjedna na velikom prosvjedu protiv covid-potvrda poveo prosvjednike na HRT.

Prosvjed se održao na šibenskoj Poljani.

Na prosvjedu koji je Francišković najavio kao “veliko okupljanje hrvatskih ratnika spremnih za oslobađanje Hrvatske”, uz slogan “Mobilizacija Dalmacija”, okupilo se oko 50 ljudi. 

Stiglo je i 15-20 bajkera.

Skup je počeo nešto iza 18 sati, a zapaljena je i bengalka.

“Valjda mi najbolje znamo odlučivati o svojim životima, a ne da prepuštamo odluke psihopatima i nakazama”, kaže jedan govornik. 

“Ja ne tražim ostavke, nego suđenje”

Govor je održao i Francišković. Kazao je da je ljude strah istine. 

“Strah ih je suočiti se s istinom. Strah ih je jer se nisu povezali sa Stvoriteljem na nebu, da znaju da prava snaga otud dolazi. I bez obzira na to koliko smo mi sad ovdje naizgled malobrojni, ako smo sa Gospodarom Svjetova, sa Stvoriteljem, mi smo najjači, zapamtite to i ne sumnjajte u to. Nemojte posustati u borbi, budite još žešći i još ustrajniji”, rekao je. 

Prosvjednici su skandirali “U boj, u boj, za narod svoj”. 

Francišković se nadovezao: “Ovo je jako dobro ‘U boj, u boj za narod svoj’, a nadopunio bih: I za gospodara na nebu jer on je onaj koji nam daje pobjedu.”

Francišković želi Plenkovića i Milanovića nahraniti pa im suditi

Kazao je da ga ostavke Plenkovića i Milanovića ne zanimaju.

“Ja tražim njihovo suđenje i odgovornost za sve zločine i za izdaju hrvatskog naroda. Ako bog da, to ćemo gledati, to će Hrvatska televizija direktno prenositi. Dat ćemo im priliku da iznesu svoju obranu, neće biti nikakvog iživljavanja, nikakvog linča, nikakvog nasilja. To nismo mi, to nije po božjim odredbama. Prema ratnim zarobljenicima i najgorem neprijatelju mora se odnositi sukladno božjim zakonima i humanosti u nama ljudima. Dati mu hranu, brinuti se o njemu, dati da iznese obranu i onda ga pravično suditi do kraja”, rekao je Francišković. 

“Bilo mi je lijepo u Zagrebu, tako kako je, ali to je daleko od prave disciplinirane božje vojske. Ne smije biti nikakvog alkohola, ne smije biti nikakvih pijanaca, nereda. Mora biti prava vojska poredana po vojničkim principima, kako bog zapovijeda. Upute su, nadam se, jasne. Širite ovo što dalje”, rekao je.

Na kraju je rekao da “domaći izdajnici služe svjetskim silama zla”.

“Ako bog da, pobijedit ćemo i bit ćemo oni koji ćemo povesti u oslobodilačku akciju za sve ljude, sve rase i sve vjere da žive po božjem u ljubavi. 

Bombastična najava okupljanja

A evo kako je Francišković najavljivao “veliko okupljanje ratnika”, na kojem se na koncu okupilo 50-ak ljudi. 

“Veliko okupljanje hrvatskih ratnika spremnih za oslobađanje Domovine od okupatora i uzurpatora pa da u ime Stvoriteljevo zavladaju mir, pravda i ljubav među svim dobrim ljudima bez obzira na vjersku i etničku pripadnost”, napisao je na Facebooku Francišković najavljujući prosvjed. 

Foto: hr-vjesnik

Najavio je i da će biti govora, glazbe, gostiju iznenađenja, bajkera i navijačkih skupina.