Hrvatska je javnost zgrožena fotografijom maturanata iz Slavonskog Broda na kojoj poziraju s nacističkim pozdravom, a uz njih nasmiješeno stoji njihova profesorica.

Foto : Screenshot

Prosvjetna radnica u pitanju je Nives Romanjek, koja predaje hrvatski u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Bila aktivna u HSP AS-u

Na njenom profilu na Facebooku može se vidjeti da je neko vrijeme bila izrazito politički angažirana u stranci HSP AS, kada joj je predsjednik bio Ivan Tepeš i kada je bila dio Domoljubne koalicije koju je predvodio Tomislav Karamarko.

Tako je podijelila na svom profilu intervju koji je Tepeš dao za Bujicu.

ZDS na Facebooku

Romanjek je i 2015. dva puta na svojem profilu objavila kraticu za ustaški pozdrav “ZDS”, jednom uz snimku Thompsonove pjesme Bojna Čavoglave, a drugi put uz članak s Dnevno.hr. Tada je poručila svima kojima se to ne sviđa da joj mogu prestati biti na listi prijatelja.

Foto :Screenshot
Foto : Screenshot

Index ju je pitao da to komentira.

“To je bilo 2015. godine, ljudi izvlače to sad. Zašto ne napišu da sam imala 38 kila, a sad imam duplo? Zašto to ne napišu? Ne znam što da kažem. Nikad nisam djeci govorila o politici, niti o stavovima, oni imaju pravo na vlastito mišljenje, oni ga formiraju u svojim obiteljima. Tko sam ja? Samo osoba zadužena za školovanje, da budu živi i zdravi”, izjavila je.

>> Profesorica iz Broda za Index: Zar je sramota biti domoljub? Zar je to sramota?

“Uostalom, to sam onda napisala iz revolta. Jednog svog revolta”, rekla je.

Podrška Thompsonu

Objavljivala je i zastavu s grbom koji počinje bijelim poljem te se učlanila u Facebook grupu koja je tražila suđenje za Zorana Milanovića. Zbog poziva s nepoznatog broja zaključila je da je “provjeravaju i prisluškuju”, kako je napisala na Facebooku 9. veljače 2015.

Napisala je i da je “na bleiburškom polju gutala suze”, a brinula ju je i “seoba naroda koja će definitivno promijeniti Europu”.

2016. se pohvalila da je potpisala peticiju podrške Marku Perkoviću Thompsonu. Uz podršku Thompsonu izražavala je i veliku podršku Kolindi Grabar-Kitarović. Hvalila je njenu “čvrstu desnicu”.

Foto : Screenshot
Foto : Screenshot
Foto : Screenshot
Foto : Screenshot

Autor : redakcija hr-vjesnik