FOTO Nijemci kod Rovinja sakrili kameru u prijenosni hladnjak pa snimali golu djecu

Policijski službenici priveli su dvojicu njemačkih državljana koji su, koristeći ručno izrađenu kameru, snimali nagu djecu u jednom kampu na području Rovinja, izvijestila je danas istarska policija. 

Naime, rovinjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom njemačkih državljana u dobi od 48 i 79 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju. 

Prema podacima policije, u subotu su gosti jednog kampa na području Rovinja primijetili sumnjivo ponašanje dvojice muškaraca te su o tome odmah obavijestili zaštitare koji su pozvali policiju.

Oduzeli kameru, laptop, mp3 player, četiri mobitela…

Policijski službenici uhitili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su snimali nagu djecu kod bazena i na plutajućem vodenom parku te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage vozila i mobilne kućice u kojoj su njemački državljani boravili. Prilikom pretraga policijski službenici pronašli su i oduzeli ručno izrađenu napravu za snimanje, prijenosno računalo, kameru, MP3 player, četiri mobitela, sedam USB stickova i druge predmete. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su dvojica muškarca ručno izrađenu napravu za snimanje postavili u torbu koja je izgledala kao prijenosni hladnjak te su na taj način snimali nagu djecu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u nedjelju navečer policija je privela dvojicu osumnjičenika u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Autor : redakcija hr-vjesnik