FOTO I VIDEO Ogromno nevrijeme u Čazmi: Rušilo krovove, stabla, prevrnulo kamione…

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom zahvatilo je u četvrtak popodne područje  Čazme gdje su oštećeni krovovi mnogih objekata i vozila, na teren su upućene žurne službe, a stigao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom na čazmanskom području Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Na teren su odmah  upućene žurne službe, djelatnici Civilne zaštite Bjelovar i i lokalnih CZ te županijski vatrogasni zapovjednik.

Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

U Čazmu odmah stigao župan

Dijelovi Čazme ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu. U Čazmu je hitno otputovao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i sastao se s lokalnom upravom.

“Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveća su srušena, nastradala je i škola kao i dalekovod zbog čega neće biti struje, možda i više dana. Ima i kamiona koje je snažan vjetar preokrenuo. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima”, kazao je župan Marušić.

O nevremenu u Čazmi i evenutalnim ozlijeđenim osobama policija se još nije očitovala, no glasnogovornik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske rekao  je da je zaprimljeno nekoliko dojava građana o oštećenju imovine uslijed nevremena. Uglavnom je riječ o oštećenjima vozila uslijed pada stabala.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je popodne i područje Grubišnog Polja, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Nestalo struje u gradu

Gradonačelnik je još ranije rekao da nema struje.

“Jako puno štete, raskrivenih korovova, smrskanih automobila, prevrnutih kamiona, porušenih drveća. Struje nema u cijelom gradu i kako sada stvari stoje neće je ni biti dan dva jer je srušen 35 kilovatni dalekovod”, poručio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, koji je trenutno sa županom Markom Marušićem u obilasku grada, piše Mojportal.

“To je snaga koju dugo nisam vidio. Informaciju o ozlijeđenim osobama još uvijek nemam. Sirene bruje po cijelom gradu”, poručio je Pirak.

Policija: Velika šteta na školi, nema struje…

Policija je poslala priopćenje medijima:

“Županijski centar 112 Bjelovar danas, 15. rujna u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.”

Autor : redakcija hr-vjesnik