TRGOVAČKI sud u Zagrebu je u predloženom stečajnom postupku nad Bujica media j.d.o.o, tvrtkom urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, inače neonacista osuđenog jer je prostitutku plaćao kokainom, za 12. siječnja 2022. zakazao ročište za očitovanje o stečaju te tvrtke s nešto više od 180.000 kuna utvrđenog duga.

Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), navodeći kako je krajem rujna Bujica media j.d.o.o imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 184.460 kuna.

Sudskim zaključkom iz sredine listopada naređuje se i Velimiru Bujancu, kao ovlaštenom zastupniku Bujica medije, da u predviđenom zakonskom roku dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini te tvrtke – popisu nekretnina i pokretnina, tražbina te o iznosu novca na računima.

Ako Bujanec to ne učini, sud će odrediti saslušanje, a u slučaju neodazivanja može odrediti dovođenje i novčanu kaznu do 10.000 kuna.

Bujica media j.d.o.o za produkciju i usluge tvrtka je osnovana u rujnu 2017. s deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište joj je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.

Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za poduzetnike za prošlu godinu, Bujica media j.d.o.o. je imala 468.793 kune ukupnih prihoda te 398.404 kuna rashoda. Dobit nakon oporezivanja iznosila je 64.592 kune.

Autor: M.M.