Izvor slike: Novi list

Novi saziv Sabora sa sobom donosi neka nova imena, ali isto tako u prošlost odlaze neki prepoznatljivi saborski zastupnici.

Shodno tome u sabornici više nećemo imati prilike gledati živopisne nastupe Steve Culeja.

U saborskim klupama više neće sjediti niti Miro Kovač, pa ni Milijan Brkić. HDZ-ove boje neće braniti niti Lovro Kuščević, pa ni Milan Kujundžić, a ova stranka oprostila se i sa Tomislavom Tolušićem.

Osim toga, u sabornici se više neće pojavljivati niti osebujni general Glasnović pa ni njegova kolegica Bruna Esih, na popisu saborskih zastupnika više nije moguće pronaći niti srčanog Ivana Pernara.

Svoja kreativna izglaganja više neće iznositi niti SDP-ov Gordan Maras, a osim toga politički se umirovio Nenad Stazić. Mihael Zmajlović nije otišao u mirovinu, ali isto tako nije ušao niti u Sabor, u kojem više nećemo imati prilike gledati niti Ranka Ostojića.

Izvor slike: HR-vjesnik

Ivo Josipović također nije postao saborski zastupnik pa će sada imati više vremena posvetiti se prebrojavanju ustaških guja po društvenim mrežama. Što će točno raditi Milanka Opačić nije poznato, no zato se zna da u sabornicu više neće. Tko zna, možda će se ova bivša SDP-ovka, i Bandićeva žetončica sada napokon okušati u realnom sektoru.

U europski parlament vraća se Ivan Sinčić, a bez saborskog mandata ostao je i profesor Ivan Lovrinović. Na posao u HŽ vraća se pak Goran Aleksić, borac protiv bankarskih lobija i žustri aktivist, koji nije uspio ući u sabornicu.

Njegova je pozicija u Saboru bila specifična: došao je kao borac za spas švicarskih dužnika, zastupnik jedne teme, delegiran iz Udruge Franak koja vodi rat protiv banaka, ali u osnovi je heterogena skupina, različitih političkih stavova. Aleksića su pratile optužbe da je zloupotrijebio i privatizirao Udrugu Franak kao svoju odskočnu dasku za politiku, otjerao neistomišljenike, a dijelu članova nije se svidjelo njegovo svrstavanje na ljevici. Iako je uspio izboriti odličnu poziciju u I. izbornoj jedinici kao dio Restarta – četvrto mjesto, birači ga nisu podržali.

Na Facebooku se oprostio od saborske plaće: “Nije bella ciao nego je Gogo ciao. Politička avantura je završena… Odoh i ja natrag u aktivizam.”

AUTOR: HR-vjesnik