Izvor slike: HR-vjesnik

Na vrhuncu predizborne kampanje, uoči najneizvjesnijih parlamentarnih izbora, RTL večeras, 29. lipnja, od 20 sati donosi najiščekivanije sučeljavanje dosad.

U emisiji “RTL Duel” političkoj reporterki Damiri Gregoret u goste dolaze Davor Bernardić i Andrej Plenković.

Dvojica najizglednijih kandidata za 13. hrvatskog premijera suočit će se jedan na jedan te u 120 minuta, koliko će trajati emisija, pokušati uvjeriti birače da upravo njima daju svoj glas.

“Ono što našim gledateljima pripremamo u ponedjeljak nova je vrsta političke debate. Umjesto uobičajenog ispitivanja kandidata uz striktno mjerenje vremena za svako pitanje, moderirat ću diskusiju s ciljem da najizgledniji kandidati za predsjednika Vlade otkriju što od njih građani u iduće četiri godine mogu očekivati. Koliko će u tome biti uvjerljivi i kako će se snaći u situaciji gdje će prvi put sjediti sučelice, oči u oči – to će biti na samim kandidatima”, poručuje Damira Gregoret.

Ona će kandidate suočiti s aktualnim pitanjima za koja vjeruje da gledatelji i birači zaslužuju dobiti odgovor poput trenutne situacije s koronavirusom te njihovih predizbornih programa i prvih koraka koji će poduzeti ako osvoje vlast.

“Mjerit će se samo ukupno vrijeme kako bi svaki od kandidata dobio istu mogućnost. Uspjeh ili neuspjeh, kao i uvijek dosad, uglavnom će se mjeriti subjektivno, a o pobjedniku, doduše relativnom, odlučit će građani koji na birališta iziđu”, zaključuje Damira Gregoret. Urednik emisije je Borna Keserović.

Potrebno je naglasiti kako je RTL Hrvatska, nastavno na epidemiju koronavirusa, u svom svakodnevnom poslovanju osigurao provođenje i poštovanje mjera u skladu s preporukama propisanima od strane  HZJZ-a na svim lokacijama – od uredskih i studijskih prostora u Krapinskoj ulici u Zagrebu do produkcija zabavnog programa na lokacijama po cijeloj zemlji, ali u Jadran filmu, gdje je aktivno nekoliko setova i projekata.

Dezinfekcija prostora, nošenje maski, distanca u uredima samo su neke od poduzetih mjera kako u uredima, tako i u studiju Informativnog programa, sve sukladno epidemiološkim preporukama, ističu na RTL-u.

AUTOR: Dnevno.hr