Vatrogasci otoka Brača u nedjelju su intervenirali dva puta – ugasili su požar na lokaciji Gospa od Pompeja kod Ložišća na Braču te su lokalizirali požar na farmi životinja iznad uvale Trstena, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Dva požara na Braču

Dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Gospa od Pompeja u blizini Ložišća zaprimljena je u 10:55 pa su na teren odmah upućene snage DVD-a Supetar i Milna.

Utvrđeno je, kako se ističe, da je došlo do požara vozila pa se vatra proširila na obližnje raslinje.  Zbog opasnosti od širenja požara angažirana su 22 vatrogasca s osam vozila iz DVD-a Supetar i Milna, a HEP je privremeno isključio dalekovod radi sigurnosti vatrogasaca, navodi HVZ.

Izgorio automobil

Dodaje kako je vozilo u potpunosti izgorjelo. Požar je zahvatio jedan hektar makije i niskog raslinja, lokaliziran je u 11:27, a u potpunosti ugašen u 17:50.

DVD Supetar je zaprimio dojavu o požaru na farmi životinja iznad uvale Trstena u 17:10 pa su odmah izašli na teren, a zatražen je i angažman okolnih društava, navodi HVZ i dodaje kako su vatrogasci zatekli požar kompleksa životinjske farme. 

Jedan dio objekata je, ističe, izgorio s još neutvrđenim brojem životinja. Cilj vatrogasaca je bio evakuacija preostalih životinja, gašenje objekata zahvaćenih požarom i osiguranje objekata koji nisu zahvaćeni požarom te sprječavanje širenja požara na obližnju šumu.

U gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Milna, Pučišća, Bol i Selca te dislokacija Brač (Vatrogasna zajednica grada Zagreba), lokaliziran je u 18:30 pa je nastavljeno sa saniranjem požarišta i zbrinjavanjem životinja.

Autor : redakcija hr-vjesnik