U Petrinji traje velika akcija policije i USKOK-a. Kako smo doznali, uhićeni su bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin Darko.

Foto : Screenshot

USKOK sumnja da je Dumbović u svojstvu gradonačelnika Petrinje pogodovao tvrtkama vlastitog sina.

Gradonačelnica Petrinje: Dumbović je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes gostovala je u Dnevniku N1 televizije i komentirala uhićenje svojeg prethodnika Darinka Dumbovića.

Prije sat vremenaNeslužbeno: 3 direktora s područja Petrinje obuhvaćeni istragom Dumbovićevih poslova.

Foto : Screenshot

Neslužbeno se doznaje da su tri direktora s petrinjskog područja obuhvaćeni istragom u kojoj su uhićeni Darinko Dumbović i njegov sin Darko. Sumnja se da su paravan za poslove koje je obavljala firma Darka Dumbovića.

Prije sat vremenaN1: Dumbovići su na putu za Zagreb

Kako doznaje N1, Darinko Dumbović i njegov sin na putu su za Zagreb. Prvo odredište su Oranice pa sjedište USKOK-a u Vlaškoj, gdje će započeti ispitivanja u večernjim satima. Neslužbeno, uz Dumbovića i sina, uhićene su još 3 osobe.

Dumbovićev odvjetnik: Branit će se aktivno, svi poslovi su dodjeljivani kroz javni natječaj

Foto : Screenshot

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić ukratko je rekao da se bivši gradonačelnik planira aktivno braniti.

“Bivši gradonačelnik je jutros bio iznenađen. Svoj posao je obavljao gradonačelnički kvalitetno, trudio se biti dostupan. Branit će se aktivno. Ovo je danas bilo šokantno. Jesu li što pronašli, smatramo da neće pronaći ništa. Zato će obrana biti aktivna. Svi ti poslovi, koji su sporni, dodjeljivani su kroz javni natječaj. Ne vidim što bi tu mogla biti opravdana sumnja u kazneno djelo”, rekao je Ivanić za N1.

Foto : Screenshot

Poslao je i poruku obiteljima lokalnih dužnosnika: “Današnja događanja poruka su svim gradonačelnicima i načelnicima u Hrvatskoj da, ako bilo koji član njihove obitelji ima tvrtku i posluje na području gdje je netko postao gradonačelnik, prestanite s poslovanjem, odselite u bilo koji drugi kraj Hrvatske i radite tamo. Jer ako ostanete, netko će u vas posumnjati da radite nešto što nije u redu.”

Foto : Screenshot

Bivša Dumbovićeva zamjenica: Nesrazmjer u njegovoj imovini bio je oko 2 milijuna kuna

Zamjenica gradonačelnika Darinka Dumbovića od 2013. do 2017., SDP-ova Svjetlana Lazić ispričala je kako je izgledao mandat danas uhićenog bivšeg gradonačelnika i kakvu su suradnju imali.

Foto : Screenshot

Prije 3 sata

Odvjetnik Dumbovića u Puli, čeka se ispitivanje

I Darinko i Darko Dumbović još se nalaze u policijskoj postaji u Sisku, dok se odvjetnik trenutno nalazi u Puli u Istri, a bez njegovog prisustva nema ispitivanja. Dumbović je rekao da će se aktivno braniti, no kad će ga ispitati, još nije poznato, javlja N1.Prije 3 sataNeslužbeno: Istragom zahvaćeno ukupno pet osoba uključujući Dumboviće

Prema neslužbenim informacijama, ovom istragom obuhvaćeno je sveukupno pet osoba – Darinko Dumbović, sin Darko i još trojica.

Foto : Screenshot

Trojica osumnjičenih su poduzetnici, vlasnici tvrtki koje su, sumnja se, koristili za prikrivanje da je stvarni izvođač radova bila sinova tvrtka.

Istragom je obuhvaćeno više poslova od 2019. godine do kraja mandata bivšeg gradonačelnika.

Autor : redakcija hr-vjesnik