Početak zasjedanja Sabora nakon ljetne stanke kratak zaključak aktualnog sata.

Oporba nikad nije bila blaža, Plenković se našalio: ‘Ja sam mislio da su me se zaželjeli’

Premijer mora paziti jer polako na ovaj način ulazi u jednostranački sutav u kojem samo jedna stranka sudjeluje u vlasti, a drugi nemaju što pametno za reći…

Kruh aferaški svagdašnji

Stjepan Kovač je, sumnjaju tužitelji, fingirao prijetnje kako bi otkrio tko piše loše o njemu. Zbog svega je dobio i policijsku zaštitu. Imao je i presicu na kojoj je plakao i govorio da mu prijete da će ga ubiti.

Izvor: hr-vjesnik

Trenutni status : na slobodi

Foto : hr-vjesnik

Do jučer smatran mladim lavom hrvatske politike koji je borbu protiv korupcije smatrao jednom od ključnih zadaća društva, danas je Posavec tek jedan u nizu hrvatskih političara i političarki uz koje se vezuju kaznena djela i zloporaba političkih položaja. Pritom je ovaj tri puta zaredom neposredno izabrani župan najsjevernije hrvatske županije rekordno brzo priznao (ne)djelo za koje se sumnjiči te dao ostavku na mjesto međimurskog župana osiguravši tako izlazak na slobodu. 

Trenutni status: slobodna fotelja u Saboru

Foto: hr-vjesnik

Davor Kljakić, šef Gradskog vijeća Grada Kutine i potpredsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke, dao je ostavku na sve pozicije nakon što ga je zviždačica označila kao glavnog aktera afere povezane s firmom Eko Moslavina koja je aktualna proteklih dana. Kljakić daje ostavke na sve svoje političke funkcije i istupio je iz HSLS-a.

Trenutni status: povratak u HŽ

Izvor: hr-vjesnik

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić je nakon optužbe o političkom kadroviranju objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. “povlači kroz blato” te ističe da kroz institucije RH želi otkloni svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Trenutni status: gradonačelnik

Slučajevi bivšega HNS-ovca i međimurskoga župana, aktualnoga SDP-ova saborskog zastupnika te HDZ-ova gradonačelnika i HSLS-ova predsjednika Gradskoga vijeća Kutine u samo nekoliko dana potvrdili su na koji način zapravo funkcionira nezanemariv dio hrvatske lokalne i regionalne samouprave…

Autor: hr-vjesnik

No zaključak je i da je važno da si dijelom vladajuće većine. Oporbeni aferaši odlepršali sa svojih pozicija dok su pozicijski kažnjeni samo sa izbacivanjem iz stranke ( funkcije se ne diraju).

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna dok USKOK ne kaže drugačije…

Autor: Dudek