Izvor slike: Direktno.hr

Nedavno je u javnost izašla vijest kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na čijem je čelu ravnatelj Krunoslav Capak, dodijelio posao promocije cijepljenja na društvenim mrežama HZJZ-a poduzetnici Bianci Matković, inače bivšoj ministrici i aktualnoj članici HDZ-a.

Istu je objavio portal Net.hr. Vrijednost: 188 tisuća kuna neto, što znači da je cijenom ispod 200 tisuća eskiviran otvoreni postupak javne nabave.

Ipak, ova bivša ministrica u vladi Ive Sanadera nije jedina bivša ministrica HDZ-a čija je tvrtka ostvarila prihod od HZJZ-a u poslovima vezanima za cijepljenje protiv koronavirusa.

1.316.560,90 kuna s PDV-om, uprihodit će i tvrtka Kormedix d.o.o. u suvlasništvu bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Andrije Hebranga koja nabavlja igle i šprice za masovno cijepljenje protiv COVIDA-19, doznaje Telegram.

Kormedix ne samo da je ponudila odgovarajuću cijenu, već je jedina poslala ponudu za posao vrijedan 1,3 milijuna kuna i to šest dana prije roka, prenosi Telegram.

Posljednjih nekoliko godina, od 2017. i pogotovo sada,  prihodi su Kormedixu značajno porasli. Tako je 2016. ostvarila prihod od 2,3 milijuna kuna, a tijekom 2019. rekordan prihod od 9,1 milijun kuna.

AUTOR: Prigorski.hr