Izvor slike: Bljesak.info (uređenje: HR-vjesnik)

Društvenim mrežama širi se status ogorčenog volontera koji je šokiran radom Crvenog Križa. Prozvao ih je da nisu htjeli istovarivati kamion s namirnicama te da pojedine namirnice sortiraju zasebno od drugih iako se radi o identičnoj robi ali drugog proizvođača.

Izvor slike: Facebook (screenshot)

Na rad Crvenog križa i Caritasa obrušio se i europarlamentarac Predrag Fred Matić koji je u trenutku potresa bio u Majskim Poljanama. Naime, on je, nakon potresa dan ranije u tom području, u utorak krenuo dijeliti pakete ljudima na području Banije te je rekao kako je Petrinja ostala zanemarena nakon rata.

“Oni su ostali u 1991. godini, a u Glini ste mogli i prije potresa snimati filmove o ratu, s obzirom na stanje grada. Petrinja djeluje kao Vukovar ratnih dana”, rekao je Matić.

Dodao je kako se boji da će u obnovi profitirati “lešinari”.

“Bojim se lešinara zbog kojih će obnova kuće od 100.000 kuna koštati milijune. Neki već maste brkove zbog toga kako će se obogatiti. Ne bih ni jedne lipe uložio u Crveni križ ili Caritas, jer taj novac najvjerojatnije neće završiti gdje treba”, rekao je Matić i dodao kako će s Biljanom Borzan pomoći ljudima izravno.

“Konkretno, pomoći ću baki Mari koliko mogu. Dati novac na te puste žiro-račune… Hrvatska, žao mi je, ali ja u tvoje institucije ne vjerujem”, rekao je Matić.

Naglasio je i kako je ljudima pogođenim potresom važno da, ako je moguće, ostanu blizu svojih kuća te da je pomoć u vidu kamp-kućica u kojima će moći boraviti jako važna.

“Svatko želi ostati na svojoj zemlji, posebno ako ima životinje”, rekao je Matić.

AUTOR: HR-vjesnik