DORH je objavio priopćenje o slučaju iz okolice Velike Gorice. Tamo su dva muškarca opljačkali trećega na način da su kod njega došli kupiti štence.

Foto : Screenshot

U kući su ga tukli, maltretirali, tjerali da pije razne tekućine, a na kraju su ga i opljačkali.

“Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 8. lipnja 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Velikoj Gorici optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1965.) zbog počinjenih kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 1. Kaznenog zakona i razbojništva iz članka 230. stavak 1. KZ-a.

Optužnicom se prvookrivljenog 46-godišnjaka i drugookrivljenog 56-godišnjaka tereti da su 12. ožujka 2022.; zajedno i po prethodnom dogovoru, a nakon što je prvookrivljenik dogovorio s oštećenikom kupoprodaju tri štenca i pozvao ga u kuću, u kojoj je bio i drugookrivljenik; oštećenika više sati fizički napadali, verbalno vrijeđali i omalovažavali te mu prijetili.

Tereti ih se da su ga tjerali da pije razne tekućine i udarali ga uslijed čega je oštećeniku pozlilo te je pao na pod, pa su na mjesto događaja pozvani djelatnici hitne pomoći. Okrivljenici su, tereti ih se, tom prilikom uzeli od oštećenika, i u zajedničku korist zadržali, više stvari i novac, ukupne vrijednosti 25.000,00 kuna.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika”, piše DORH.

Autor : redakcija hr-vjesnik