Izvor slike: HSP

U utorak u jutarnjim satima predsjednik HSP-a Karlo Starčević potvrdio je za Dnevno da je desni blok Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih, njegovog HSP-a i Generacije obnove spreman za izlazak na izbore s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Iako je u ponedjeljak Frano Čirko iz Generacije obnove istaknuo kako je teško moguć dogovor sa Škorom te je rekao da su Škorini prijatelji “do jučer pjevali u HDZ-ovom stožeru”, danas je i on promijenio ploču i tvrdi da nije tako mislio.

“Ja bih najradije htio da desnica ide zajedno sa što manje različitih lista. Shodno tome, pozitivan dogovor sa g. Škorom je poželjan, no on ovisi o obje strane”, rekao je Čirko.

Karlo Starčević smatra da bi koalicija s Domovinskim pokretom bila svrsishodna, ali želi da ih se “tretira kako zaslužuju”. Radi li se tu o raspravi i dogovoru oko pozicija na listama i dijelu kolača kojeg bi desni blok trebao dobiti unutar Domovinskog pokreta Miroslava Škore, Dnevno je upitalo Čirka iz Generacije obnove.

“Ključna stvar svake izborne koalicije su izborni program i ljudi na izbornim listama koji će taj program predstavljati i, po mogućnosti, nakon izbora izvršiti”, rekao je Čirko i dao naslutiti da su pregovori u finalnom stupnju te se vode pregovori oko mjesta na listama za izbore.

Bruna Esih danima se ne javlja na mobitel, a na navode kako se u cijelu priču oko pregovora uključio Tomislav Karamarko, upitali smo Franu Čirka.

Čirko je samo kratko odgovorio da utjecaja na pregovore od strane bivšeg predsjednika HDZ-a – nema…

Iz visokog izvora bliskog Miroslavu Škori i Domovinskom pokretu, rekli su da “svi koji su za zajedništvo mogu s njima“…

Škoro dobiva još jedno, a možda i kapitalno pojačanje u svoje redove.

Nakon uspješnog boravka u Europskom parlamentu, Ruža Tomašić je potvrdila i službeni datum napuštanja europske politike. Kako je kazala, parlament napušta 31. lipnja 2021. godine. Zastupnicu su pitali hoće li je nakon toga vidjeti u hrvatskoj politici.

“Vidjet ćemo što će birači odlučiti”, kazala je znakovito gospođa Tomašić, potvrdivši za Dnevno.hr da na izbore izlazi na listi Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici.

AUTOR: HR-vjesnik