Izvor slike: Otvoreno.hr (screenshot)

Miroslav Škoro danas je na Facebooku objavio vijest o novom partnerstvu. Na izbore će s njegovim Domovinskim pokretom izaći i Stranka umirovljenika koju vodi Lazar Grujić. Živopisan je to gospodin koji je godinama u politici i do sada je surađivao, ili je pokušavao surađivati, s gotovo svim jačim opcijama.

U posljednje vrijeme, recimo, bio je blizak zagrebačkom gradonačelniku, do te mjere da je krajem 2018. na jednom portalu objavio autorski tekst: “Protiv Milana Bandića slučajni su političari i pikzibneri”, u kojem je objasnio zašto smatra da je Bandić “nekoliko kopalja ispred svojih političkih oponenata i oporbe”.

Izvor slike: Telegram.hr

Kada je Lazar Grujić u ime Stranke umirovljenika potpisivao sporazum o političkoj suradnji s Bandićem, izjavio je sljedeće: “Milan Bandić i njegova stranka inaugurirali su najbolji socijalni program u Hrvatskoj i želimo s njima ‘rame uz rame’ izaći na izbore i biti dio vlasti”.

Prije Bandića, hvalio je Jadranku Kosor i njezin gospodarski program iz 2010., kada je izjavljivao kako bi “da je u Saboru digao ruku i za njezin prijedlog proračuna”. Zatim je 2011. potpisao sporazum o suradnji s Ljubom Jurčićem, tadašnjim šefom Hrvatske ekonomske inicijative s kojim je javno obećavao stvaranje “trećeg političkog bloka”.

U rujnu 2019. Gruić je, uz šefove ostalih umirovljeničkih stranaka intenzivno razmišljao da uđu u pakt s SDP-om. U veljači te godine, dogovorio je koaliciju s SDP-om za izbore za Europarlament i tom prigodom izjavljivao kako bi, citiramo, “s ponosom rekao – ja sam Berin penzić”. No stranka je očito opet promijenila rakurs pa na kraju na sljedeće izbore idu sa Škorom.

AUTOR: Telegram