Izvor slike: Narod.hr

HDZ je jedina šansa bjelovarskom gradonačelniku i šefu HSLS-a Dariju Hrebaku za opstanak na političkoj sceni.

To je potvrđeno i jučer od strane premijera Andreja Plenkovića koji je izjavio kako je zajednički izlazak dogovoren te bi se čelnik HSLS-a trebao naći na listi HDZ-a u drugoj izbornoj jedinici.

Uz Hrebaka HDZ-u se pridružila i Marijana Petir za koju se špekulirao kako bi se mogla naći na Škorinoj listi.

Prema neslužbenim informacijama Dario Hrebak svoj ulazak u HDZ dogovorio je već prije mjesec dana, ali radi svog integriteta formalno je započeo pregovore i s ostalim strankama, znajući unaprijed kako će mu partner biti HDZ.

Iako se u javnosti prezentirao kao transparentni borac protiv korupcije, Hrebak je na kraju ipak pokazao kako je spreman ‘pregristi jezik’ radi saborske fotelje i svog vlastitog opstanka.

To su mu zamjerili neki, sad već bivši članovi HSLS-a, posebice uvaženi liječnik iz Zadra Ivo Žuvela, koji je nedavno izašao iz HSLS baš iz razloga jer je predsjednik Hrebak opet dogovorio političku trgovinu s HDZ-om.

“Moja je odluka isključivo osobne naravi, vođena vlastitim integritetom, stavom, dosljednošću i, na kraju krajeva, ponosom. Pritom nikom ne spočitavam praktičnu narav takve koalicije. I dalje cijenim Daria Hrebaka, čovjeka koji je s transparentnosti postavio nove standarde u hrvatskoj politici. No žao mi je da se najbolji politički proizvod u posljednjih 30 godina predaje u ruke onima koji s transparentnošću nemaju veze” – poručio je Žuvela nakon istupanja iz HSLS-a.

AUTOR: HR-vjesnik