Dodik pristašama: Pokaži da si potomak bombaša koji je ubio 10 hrvatskih branitelja

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik objavio je danas poziv bosanskim Srbima da se narednog tjedna okupe u Banjoj Luci na skupu, koji je opisao kao “prosvjed protiv zavojevača”, te da pritom pokažu kako im je jedan od uzora Milan Tepić.

Časnik bivše JNA Milan Tepić je u rujnu 1991. ubio sebe, ali i deset hrvatskih branitelja kada je digao u zrak skladište streljiva kod Bjelovara. 

“Pokaži da si potomak (Gavrila) Principa i Tepića. Podigni trobojku, stani uz narod, narodnu volju i slobodu (Republike) Srpske”, jedna je od poruka u videospotu, koji je Dodik objavio na Twitteru.

Najavio okupljanje svojih pristalica

Dodik je okupljanje svojih pristalica u Banjoj Luci najavio za 25. listopada. U petak je kazao kako očekuje da će se njegovom pozivu odazvati barem 25 tisuća ljudi, čime kani dokazati kakvu potporu uživa u RS-u.

Prvotno je to okupljanje opravdavao potrebom da se zaštiti izborna volja građana jer tvrdi da je, unatoč nepravilnostima koje su do sada utvrđene, on definitivni pobjednik u izbornoj utrci za predsjednika RS-a, a da mu oporba u suradnji sa Središnjim izbornim povjerenstvom BiH (SIP) sada tu pobjedu pokušava ukrasti.

“Stani uz hrabre pretke protiv stranih zavojevača”

U spotu kojim poziva svoje pristalice na banjolučki skup to je i ponovio, no dodao je kako je riječ i o pozivu bosanskim Srbima da se suprotstave “stranim zavojevačima”.

“Danas, kao i mnogo puta do sada, stani uz hrabre pretke protiv stranih zavojevača. Podigni našu trobojku iznad zastave izdaje”, poruka je koju izgovara narator uz fotografije osoba u srpskim vojnim odorama od Prvog svjetskog rata pa do posljednjeg rata u BiH.

Dodik je svojim simpatizerima poručio kako se danas od njih očekuje da slijede junake iz mitove poput Miloša Obilića i kneza Lazara, ali i atentatora na nadvojvodu Franju Ferdinanda Gavrila Principa i časnika bivše JNA Tepića, kojeg su u Banjoj Luci zbog samoubilačkog čina koji je počinio u Hrvatskoj nagradili ulicom i spomen-pločom.

Autor : redakcija hr-vjesnik