Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Ljubav koju osjećamo prema bližnjima nekada nas dovode do šokantnih odluka koje mijenjaju život iz korijena.

Privrženost koju Nadine Anderson osjeća prema svom ocu zauvijek će ostati dio nje. Ljubav se doslovno zavukla pod kožu ove dvadesettrogodišnje djevojke pa je sada skoro cijelo njeno tijelo prekriveno tetovažama. Fascinacija očevim tetoviranim rukama javila se još kada je bila dijete.

“Poželjela sam da i ja imam tetovaže na rukama. Proučavala sam različite forme i stilove na Pinterestu pa sam prvi put otišla u salon kada sam postala punoljetna”, objašnjava djevojka iz Dundeeja.

Prvu tetovažu napravila je na svojoj lijevoj podlaktici. Potom se javila želja da napravi novu pa je plavooka njegovateljica postala “ovisna o tinti”.

“Odrastala sam uz oca koji je obožavao tetovaže. Oduvijek sam htjela biti kao on i tintom ukrašavati svoje tijelo. Razgovarala sam s njim prije nego što sam napravila prvu i pružio mi je podršku. S njim sam otišla prvi put na tetoviranje”, kaže Anderson.

Tijekom posljednjih pet godina izgled ove njegovateljice drastično se promijenio. Pored golemih tetovaža koje prekrivaju oko 90 posto njenog tijela, Anderson ima piercing na nekoliko mjesta, istetovirano lice i razdvojen jezik. Kontroverzni zahvat zabranjen je u Velikoj Britaniji pa je morala ići u Njemačku kako bi obavila intervenciju, piše New York Post.

Anderson kaže da ne čuva račune tretmana, ali približno je potrošila oko 20.000 dolara za “ukrašavanje” tijela. Kaže da se neće zaustaviti na tome. “Želim ispuniti dio ispod desnog oka. Moje je tijelo skoro u potpunosti prekriveno tetovažama pa nema puno prostora za nove radove”, objašnjava Anderson.

Njeno okruženje bilo je poprilično šokirano odlukom da promijeni svoj identitet, ali ljudi koji je vole prihvatili su je u potpunosti.

“Neki misle da sam luda, ali to sam zapravo ja. Na kraju dana sam i dalje Nadine, a tetovaže su neraskidivi dio moje osobnosti”, objašnjava Anderson i priznaje da ekstremni izgled katkad izaziva odbojnost, ali je stereotipi ne ometaju da uživa u svojoj strasti.

“Kažu mi da sam upropastila život, da neću naći posao, da ću se kajati… ali istina je da radim svoj posao i nemam egzistencijalnih problema. Svaku sam tetovažu platila iz svog džepa. Imam svoj stan i živim sasvim normalan život”, objašnjava Anderson.

Anderson tvrdi da je tetovaže nisu omele u razvoju karijere, ali savjetuje ljudima da dobro razmisle prije nego što će donijeti odluku koja bi im mogla promijeniti izgled, a ujedno i život.