U brutalnom zločinu u splitskom Lidlu ubijena je zaposlenica. 

U trgovinu je oko 15 sati ušetao 50-godišnji muškarac i pred kupcima izbo 44-godišnju V.P, svoju bivšu nevjenčanu partnericu. Ona je s teškim ozljedama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, gdje je ubrzo preminula.

Zaposlenici trgovine su muškarca zadržali do dolaska policije te je uhićen i priveden u službene prostorije, a policajci su na mjestu događaja zaplijenili i nož. 

Index je doznao kako je počinitelj zločina 54-godišnji Željko Đekić. 

Sada se pojavljuju i detalji stravičnog čina. 

Slagala proizvode na policu kad joj je prišao bivši partner i počeo je ubadati nožem

Kako piše Slobodna Dalmacija, Đekić sa žrtvom ima zajedničko dijete, ali nisu bili u vezi u posljednje vrijeme. Policija ga do sada nema evidentiranog kao počinitelja kaznenih djela ni kao obiteljskog nasilnika.

Ubijena žena je malo prije 15 sati u trgovini na Poljičkoj cesti slagala artikle na policu kada joj je prišao bivši partner.

Prvo ju je verbalno napao, a zatim je nasrnuo nožem na nju.

“Vikao je na nju: ‘Nisi mi dala vidit dite tri miseca!’ Onda je počeo ubadati i nisam više mogla gledat”, priča svjedokinja za Slobodnu.

Ubodena 15-ak puta

Prema prvim podacima, 43-godišnjakinja je ubodena oko 15 puta. Odmah je prevezena u KBC Split, ali je preminula nedugo nakon napada.

Napadača je svladao zaštitar Lidla uz pomoć nekoliko mladića koji su ga bacili na pod.

Policija provodi očevid na mjestu događaja, a krenuli su u pretragu stana na Zlodrinoj poljani, gdje živi ubojica.

Policija održala presicu ispred mjesta zločina

Ispred trgovačkog centra izjavu za medije je dala i Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

“Muškarac je prišao ženi i nožem joj zadao više ozljeda. Prevezena je u bolnicu, ali naknadno je preminula. Muškarca su zadržali zaposlenici prodavaonice do dolaska policije. Uhićen je i odveden u službene policijske prostorije. U ovom trenutku se obavlja očevid kojim rukovodi dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Nad uhićenim muškarcem je u tijeku kriminalističko istraživanje. Po završetku očevida ćemo imati više okolnosti o samom kaznenom djelu”, rekla je Radošević.

Na pitanje je li i napadač zadobio kakve ozljede jer je, prema nekim informacijama očevidaca, nakon što je izbo nesretnu ženu, pokušao i sebe ozlijediti, Radošević je rekla kako policija za sada tema takvu informaciju. 

Autor: M.M.