Glavni odbor SDP-a kao najviše političko središnje tijelo SDP-a između dviju Konvencija koje upravlja SDP-om započeo je u u subotu u 10:30h zoom sjednicu. Danas je za SDP “dan D” i donošenje odluka koje će odrediti sudbinu saborskog Kluba SDP-a, kao i status četvero izbačenih članova u njemu, Rajka OstojićaZvane BrumnićaNikše Vukasa i Marine Opačak Bilić.

Foto: hr-vjesnik

Već na početku vidljiv je odnos snaga i podrška šefu Peđi Grbinu: saborska zastupnica Renata Sabljar Dračevac pismeno je zatražila raspravu o izvršenju odluke kojom je GO u lipnju raspustio ogranke u Međimurju, Zagrebu i Slavonskom Brodu. Zastupnica je predložila zaključak da se poništavaju odluke o neproduljenju članstva u spomenutim organizacijama jer nije u skladu sa Statutom SDP-a. Ali to na početku sjednice nije prošlo, njezin je prijedlog dobio tek 19 glasova podrške, a 54 je bilo protiv.

Foto: hr-vjesnik

Predsjednik stranke Peđa Grbin, kako se neslužbeno doznaje, tražit će da se donese odluka da je Predsjedništvo stranke nadređeno Klubu zastupnika. To će u praksi izvjesno dovesti do raskola saborskog Kluba u dvije frakcije.

Autor: M.M.