Izvor slike: RTL

U Hrvatskoj je u posljednje vrijeme naglo porastao broj razvoda, a posljednji u nizu čija je ljubav završila su političarka Dalija Orešković i njezin suprug Frane Letica. Orešković je za najnoviji broj Glorie ispričala kako je došlo do toga.

“Odluku smo donijeli još prije, smatrajući je najboljom i za nas i za naše blizanke, osmoipolgodišnje Meri i Leonoru, o kojima zajedno skrbimo. Smatramo da, kao i do sada, moraju imati i mamu i tatu pa se trudimo podjednako vremena biti s njima. O svemu se dogovaramo”, kazala je Orešković koja je iselila s blizankinjama iz njihovog zajedničkog stana.

“Kako smo se iselile u vrijeme izolacije zbog koronavirusa, često čujem da smo se i mi rastali zbog korone. Ne, to nije uzrok, slučajno se poklopilo baš u to vrijeme“, objasnila je Orešković koja je najpoznatija kao prva žena Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koja je presjedala tamo od 2013. do 2018. godine.

Podsjetimo, bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković krajem 2018. godine gostovala je u emisiji Nedjeljom u 2, a tada je to snažno odjeknulo u javnosti. Orešković je tada potvrdila da se planira uključiti u politiku, objasnila je svoje razloge za to te iznijela stavove o ključnim problemima hrvatskoga društva i politike.

Njezin nastup je komentirao i Slaven Letica, bivši političar, savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i kolumnist, ali i otac Frana Letice, supruga Dalije Orešković.

Na svom Facebook profilu se zapitao kakva bi to majka Orešković bila njegovim unukama kada bi se uključila u politiku.

– Mnoštvo je poveznica, komentara, rasprava, odobravanja i osporavanja, pa i hejtanja i trolanja, nastalo na tragu današnjeg nastupa Dalije Orešković u gostima kod Aleksandra Stankovića u divanu “Nedjeljom u 2”. Svi zanima kakva će Dalija biti, ako bude, političarka. Mene, pak, zanima i brine samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocjeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora – napisao je Letica.

Iako se to zbivalo krajem 2018. godine, teško se može zaključiti da li je ovaj razvod supružnika kulminirao zbog političke aktivnosti Dalije Orešković ili je postrani drugi problem, no to znaju oni sami.

AUTOR: HR-vjesnik