Kako u zadnjih nekoliko dana Hrvatsku potresaju afere od gradova do županija o koruptivnim djelatnostima.

Prvi slučaj

Sad već bivši međimurski župan Matija Posavec uhićen je u petak u policijskoj akciji pod sumnjom za primanje mita u iznosu od 10.000 kuna i pogodovanje pri zapošljavanju. U subotu je na ispitivanju u USKOK-u priznao krivnju i podnio ostavku na mjesto župana. Pušten je da se brani sa slobode.

Foto: hr-vjesnik

Podsjetimo, USKOK je objavio kako je bivši župan Međimurske županije osigurao ponovno imenovanje Josipa Kobala na položaj člana upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Međimurske županije, za što je prethodno od njega primio 10.000 kuna mita.

Oko cijelog slučaja očitovale su se sve parlamentarne stranke te to najoštrije osudile.

Drugi slučaj

Direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila nakon što je izašla u javnost sa snimkama razgovara s predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem te razotkrila zapošljavanje u tom poduzeću i priznala da je morala zapošljavati članove HSLS-a i HDZ-a.

Foto: hr-vjesnik

“Od mene se tražilo da zapošljavam po političkom ključu, nalogodavac je bio predsjednik Gradskog vijeća (Davor Kljakić), a ponekad u tome svemu i gradonačelnik Zlatko Babić. To bio najčešće funkcioniralo da bi Kljakić bio nalogodavac, a prethodno je s Babićem sve dogovorio. Ponekad bismo kasnije svi zajedno sjeli i još to komentirali”, rekla je Cvrtila.

U drugom slučaju oglasile su se sve parlamentarne stranke osim SDP-a gdje je reagirala samo lokalna Gradska organizacija.

U prvom slučaju Matija Posavec je odmah dao ostavku na mjesto župana tereti ga se za 10.000 kuna mita.

U drugom slučaju ostavku je dao samo predsjednik Gradskog vijeća ova priča je teška prema dokazima direktorice Adrijane Cvrtile 2,5 milijuna kuna.

Kako je sutra početak ponovnog rada Sabora i aktualno prijepodne vidjet ćemo da li će zastupnici SDP-a sudjelovati s pitanjima o priči iz Kutine.

Sekretaru Peđa i Plemeniti Andreju između deset tisuća kuna i dva i pol milijuna kuna ne možete staviti znak jednakosti.

Dali su svi građani jednaki pred pravnim institucijama pitanje je sad ???

P.S.

Svatko je nevin dok mu se ne dokaže suprotno…

Autor: redakcija hr-vjesnik