Direktor Eko Moslavine d.o.o. Kutina Danijel Husnjak od Općinskog suda Kutina traži da ukine privremenu mjeru suda kojom je Adrijani Cvrtila omogućeno da obavlja poslove Voditelja razvoja i zaštite okolišta te da okončanja postupka odgodi uvođenje nove sistematizacije.

Foto : hr-vjesnik

Adrijana Cvrtila, smijenjena direktorica Eko Moslavine, koja je podnijela kaznene prijave protiv gradonačelnika i trojice vijećnika zbog podmićivanja i trgovanja političkim utjecajem. U petak je na Općinskom sudu u Kutini zakazana je rasprava u ovom sporu. Udruga Veronika Vere najavila je dolazak na suđenje.

Foto : hr-vjesnik

Komentirajući slučaj Eko Moslavina Danijel Husnjak je nedavno rekao: “Ne znam što se dogodilo vezano uz ovu trojicu, direktor sam od 9. prosinca. Htio sam naglasiti da je na sjednici Gradskog vijeća 6. srpnja 2021. izvješće gđe Cvrtile nije prošlo ni s jednim glasom. Ona je iza toga podnijela prijavu protiv nekoliko ljudi za događaje iz 2019./2020. To mogu naći u spisima.”

Na pitanje nije li to osveta zviždačici, Husnjak odgovara: “Što se tiče njih trojice i tog postupka, ne bih komentirao jer nema veze s tim, nisam u to doba radio poslove koji su s tim povezani. Adrijana Cvrtila je tek kad je bilo Gradsko vijeće na kojem nije dobila podršku vijećnika, pokrenula postupak koji je bio prije godinu dana. Zakon o zviždačima govori da se netko smijeni i onda prijavi koruptivnu radnju, onda to nije zviždač nego zlouporaba zviždača.”

“Ne osjećam se odgovoran komentirati rad Gradskog vijeća Kutine. Ja sam tu da tvrtku dovedem u stabilnu fazu i da se bavim svojim poslom. Napravljena je sistematizacija prema kojoj se dva radna mjesta ukidaju”, rekao je Husnjak.

U petak će se na Općinskom sudu u Kutini vidjeti dali će ukinuti privremenu mjeru .

Autor : redakcija hr-vjesnik