Sud zabranio davanje otkaza Adrijani Cvrtili i naložio odgodu nove sistematizacije u EKO Moslavini d.o.o.

Foto : hr-vjesnik

KorupcijaNijeŠala

Općinski sud u Kutini donio je Rješenje i o drugoj privremenoj mjeri o odgodi sistematizacije i ukidanje radnog mjesta „voditelj razvoja i zaštite okoliša“ u Eko Moslavini. Na to radno mjesto pravo je imala smjenjena direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila.

Foto : hr-vjesnik

Novi direktor, Danijel Husnjak novom je sistematizacijom ukinuo to radno mjesto te je sa 13. siječnja Adrijana Cvrtila trebal dobiti otkaz u Eko Moslavini. Međutim, Općinski sud prije dva dana donio je prvo Rješenje o privremenoj mjeri kojom direktoru Eko Moslavine, Danijelu Husnjaku nalaže da Adrijanu Cvrtilu rasporedi na radno mjesto voditelj razvoja i zaštite okoliša na koje ona ima pravo prema njenom Ugovoru o radu, a po prestanku obnašanja dužnosti direktorice.
Općinski sud Kutina odmah je izdao i drugo Rješenje o privremenoj mjeri kojom nalaže direktoru Eko Moslavine da odgodi stupanje na snagu Odluke o izmjeni sistematizacije od 5. siječnja 2022. g. kao i njezino izvršenje i postupanje po istoj, te se Danjelu Husnjaku, direktoru Eko Moslavine zabranjuje da prema Adrijani Cvrtili poduzima štetne radnje u vidu donošenja odluke o otkazu zbog prestanka potrebe za obavljanjem određenog posla zbog gospodarskih, tehnoloških ili organizacijskih razloga.

Foto : hr-vjesnik


Ova privremena mjera traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka ili drugačije odluke Općinskog suda Kutina.
Adrijan Cvrtila ove je vijesti podijelila na svom facebook profilu te je izrazila zadovoljstvo brzim postupkom suda i rješenjem te je zahvalila svima koji ju podržavaju i nastavila nastavak pravne bitke.

Foto : hr-vjesnik