Nakon što je pomogao udomiti jednog rotvajlera, Mirko Filipović se oglasio uz snimku s tim psom, kojeg je ponovno sreo nakon osam mjeseci.

“Jučer sam u Požegi nakon 8 mjeseci ponovo vidio rotvajlericu koju je udomio moj frend Mario, a koju sam ja preuzeo u azilu u Čakovcu i odvezao ju u njen novi dom, gdje živi onako kako bi trebao živjeti svaki kućni ljubimac. Mene je vidjela samo taj put prije 8 mjeseci kad sam došao po nju i odvezao ju u Požegu”, započeo je Mirko objavu uz snimku rotvajlerice koja se veselo igra s njim. 

Foto : hr-vjesnik

“U Čakovcu sam se malo igrao sa njom i pomazio ju i stavio u auto i odvezao ju u novi dom! Mario je presretan s njom, pas je zaista poseban. Odličan čuvar, ali i prava maza. Rezervirana prema ljudima koje ne pozna i, ako netko dođe u kuću, ona sa svog ležaja sve tiho promatra i ne reagira! Nisam znao hoće li me prepoznati i kako će reagirati kad uđem u dnevni boravak kod Marija, a i Mario je bio znatiželjan jer ona izbjegava fizički kontakt sa svima osim s Marijom i njegovom majkom, s kojima živi! Snimio sam naš ponovni susret i snimka govori sama za sebe”, kaže Mirko.

“To divno stvorenje nije zaboravilo što sam učinio za nju i da sam ju doveo u dom kakav svaki pas zaslužuje i da je život na lancu od metra za nju sada prošlost. Da barem mi ljudi imamo srce i dobrotu pasa”, zaključio je i citirao Vilima Svečnjaka.

“Pas ima sve vrline čovjeka, a nijednu njegovu manu”, napisao je.

Autor: M.M.