Izvor slike: Telegram.hr

Drama sa splitskim župnikom ne staje. Sad je dobio i malu podršku, od skupine zamaskiranih muškaraca koji su predvečer stali pred crkvu sv. Leopolda Mandića na Sirobuji i ponosno, u znak podrške don Josipu Delašu, podigli natpise ‘Novinari crvi’ i ‘Za dom spremni’, javlja Dalmatinski portal.

To je, dakle, nastavak trakavice koja traje od jutra na sam Uskrs, kad je splitski svećenik usprkos zabrani te molbama svoje biskupije odlučio održati uskrsnu misu. Tada su se, osim župljana, skupili i novinari koji su snimali masovno okupljanje u doba pandemije. Cijela stvar je završila napadima na novinare. Jednim na novinarku Dalmatinskog portala i drugim na snimateljicu Televizije N1.

Sa zamaskiranim muškarcima je pred crkvu danas stao, kako se čini iz snimke, i sam don Delaš, držeći s njima natpis ‘Novinari crvi!’. Oni su usput zapjevali ‘Zovi, samo zovi’ i upalili bengalku.

Splitska policija je upoznata s tim slučajem, za kojeg je teško ne zaključiti da se radi o javnom poticanju na mržnju. Iz policije su rekli samo ukratko da slučaj istražuju.