Izvor slike: 24sata

Mu*a imate i to treba imati. Ništa, idemo do kraja, fer i korektno, svoje ste odradili. Čestitam vam, rekao je izbornik u kratkom obraćanju pred sam kraj utakmice, kad smo već bili slomili Katar

Naše minute odmora su naša baština, našalio se novinar Bernard Jurišić nakon utakmice Hrvatske i Katara (26-24) na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a jedan takav, za anale, bio je i ovaj utorak.

Lino Červar prekinuo je napad Hrvatske na 26-23, minutu i pol do kraja. Pobjeda je praktički bila u džepu, trebalo je samo dohvatiti malo zraka.

– Slušaj, ne pričaj ništa – rekao je u startu odmah Lino, koji inače iskusnijim igračima koji put dozvoljava da drže riječ na minuti odmora.

Ne i ovaj put.

– Tako se, dečki, bori, tako. Svaka vam čast, vi mladi! Mu*a imate i to treba imati. Ništa, idemo do kraja, fer i korektno, svoje ste odradili. Čestitam vam – bilo je sve što je rekao Červar.

Dovoljno.

Kad se lomila utakmica, uveo je u igru mlade Josipa Šarca (22) i Halila Jaganjca (22). O Ivanu Martinoviću (23) više ne treba ni trošiti riječi, čovjek je apsolutno otkriće. Katarcima je zabio tri gola.

– Čovjek može biti mlad, ali odlučuje glava, a oni su bili mladi… Oni su pokazali odvažnost, neustrašivost. Pa vidite Martinovića, promaši pa smogne snage da proba još jednom, to je karakteristika pobjednika – rekao je Lino nakon utakmice.

AUTOR: HR-vjesnik