Izvor slike: Bjelovarac

Nakon što je predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prije par dana završio kao treći na HDZ-ovoj listi u drugoj izbornoj jedinici, što mu osigurava sigurno mjesto u Saboru, jučer su u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji osvanuli neobični jumbo plakati gdje se uz njegov lik i djelo nigdje ne spominje njegova matična stranka HSLS, a kamoli HDZ na čijoj je listi, prenosi portal Prigorski.hr.

Zlobnici bi mogli reći da se bjelovarski gradonačelnik stidi što mu je koalicijski partner HDZ pa je odlučio obmanuti svoje birače kao da se radi o privatnoj kampanji nezavisnog kandidata koji preferencijalno skuplja glasove.

S obzirom na pouzdane informacije, kako je HDZ svakoj izbornoj jedinici dodijelio određenu svotu novaca za kampanju, iz portala Prigorski.hr upitali su Hrebaka koji je iznos dodijeljen njegovoj stranci. U svom stilu gradonačelnik Bjelovara odgovorio je da HSLS planira u zajedničku kampanju s HDZ-om uložiti 150.000 kuna u dvije izborne jedinice.

– HDZ ulaže u kampanje svojih kandidata, a HSLS u svoje – kratko je poručio čelni čovjek HSLS-a izbjegavši odgovor koliko će njegova stranka uložiti u izbornu promidžbu.

Ono što gradonačelnik Bjelovara nije rekao je da tih 150 tisuća kuna nisu sredstva HSLS-a, već samo HDZ-a.

Iz neslužbenih izvora Prigorski doznaje kako je Hrebak od HDZ-a tražio i dobio 150 tisuća kuna za drugu izbornu jedinicu, koje će se prema svemu sudeći većinski utrošiti na stvaranje kulta ličnosti transparentnog Hrebaka koji građanima prikriva svoju koaliciju s HDZ-om.

AUTOR: Prigorski.hr