Izvor slike: Danica.hr / Jutarnji list (uređenje: HR-vjesnik)

Saborski zastupnik HDZ-a Darko Sobota uvjeren je kako je na čelo Podravke došla kompetentna i iskusna osoba koja će unaprijediti poslovanje kompanije.

“To jamče njezine kompetencije, stručnost na području ekonomije, veliko iskustvo s EU fondovima, to će sigurno dovesti do ulaganja u proizvodne procese, razvoja poljoprivrede i otkupa domaćih sirovina”, naglasio je Sobota.

Osvrnuo se i na mandat bivšeg čelnika Podravke Zvonimira Mršića podsjetivši njegove kolege iz SDP-a da tada nisu smjeli govoriti o radničkim plaćama u tvrtki. A danas govore o tome.

“U to vrijeme plaće su bile nikad manje. Nikoga nije smetalo ni kad se prodavao Studenac te zatvarali klaonica i pekarstvo, kad je velik novac odlazio na ulaganja u egzotične zemlje u Africi i Aziji.

Danas nemamo povjerenja u kompetencije doktorice ekonomije koja će voditi Podravku, ali imali smo povjerenja u profesora općenarodne obrane i društvene samozaštite“, upozorio je čelnik Koprivničko-križevačkog HDZ-a Sobota.

Potpredsjednik HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak slaže se kako je Vlada odabrala kvalitetnu kandidatkinju za čelnicu Podravke. Govori to i jer je s Martinom Dalić surađivao kao član saborskog odbora za gospodarstvo u spašavanju Agrokora.

“To daje nadu da će Podravkini rezultati biti još bolji i da će plaće radnika rasti. Sad su plaće mnogo veće nego što su bile za vrijeme predsjednika uprave Zvonimira Mršića”, navodi Felak.

Na pitanje jesu li u HDZ-u ipak razočarani s obzirom da su lobirali da na čelo Podravke dođe koprivnički menadžer, direktor Adrisa Goran Markulin, Sobota kaže kako se to ne može nazvati lobiranjem.

“Ja nikad nisam rekao da je Markulin bio moj prvi izbor. Uostalom, trebali ste pitati gradonačelnika Koprivnice koji je bio njegov izbor, uvjeren sam da to nije bio čovjek iz Koprivnice. No, županijski HDZ u izbor se nije miješao, to odgovorno tvrdim”, odgovorio je Sobota.

Predsjednik koprivničkog HDZ-a i dožupan Ratimir Ljubić također opovrgava da je gradski odbor ikad raspravljao o Podravki i kandidatima za predsjednika uprave. Ističe kako je Martina Dalić dobar izbor, a vjeruje da bi to bio i Markulin.

Sobota je na koncu sarkastično primijetio kako se u lokalnoj javnosti dogodio nezapamćen “izljev ljubavi” prema dolasku Martine Dalić na čelo Podravke.

“Ja takve izljeve ljubavi ne pamtim ni prema kome. Ali, dopustite, ja sve te ljude dobro poznajem, od gradonačelnika Koprivnice, načelnika Kalnika i bivšeg saborskog zastupnika Željka Lackovića.

AUTOR: Danica.hr