Izvor slike: Sjever.hr

Suradnja Reformista i SDP-a realizirat će se u šestoj izbornoj jedinici koja obuhvaća Sisačko-moslavačku županiju te dijelove Zagreba i Zagrebačke županije, dok će u ostalim izbornim jedinicama Čačićeva stranka na izbore samostalno ili u nekim drugim kombinacijama.

Radimir Čačić je sa svojom strankom bio dio aktualne vladajuće koalicije, no kada je je na proteklim predsjedničkim izborima podržao kandidata SDP-a Zorana Milanovića, bilo je jasno kako je gotova klimava suradnja s HDZ-om.

Podsjetimo, prije Reformista Restart koaliciji pridružile su se stranke GLAS, SNAGA, HSU, HSS, PGS i IDS.

Davor Bernardić iz dana u dan pojačava Restart koaliciju, jer želi okupiti sve stranke ljevice i lijevog centra, da ne dođe do rasipanja glasova, a da postane mandatar, jasno, svaki glas mu je bitan.

Nije sporna Bernardićeva suradnja sa Čačićevim Reformistima, no, zanimljiv je sljedeći podatak. Taj isti Čačić je prije tri dana imao intervju za portal Prigorski u kojem je izjavio da su na sjeveru HDZ i SDP zadnja rupa na sviralu.

“Treba spomenuti da su na sjeveru HDZ i SDP zadnja rupa na sviralu. Bili su i ostat će. Oni nemaju ljude sa sjevera koji bi štitili interese sjevera na bilo koji način” – kazao je Čačić za Prigorski.

Čelnik Reformista je rekao kako se ubuduće vidi u izvršnoj vlasti, ali kao župan.

– Dat ćemo podršku lijevom centru, dat ćemo im šansu. Ako oni šansu ne pretvore u vladu, surađivat ćemo i s desnom vladom.

AUTOR: HR-vjesnik