Izvor slike: HRT Vijesti

Potres od nekoliko političkih stupnjeva dogodio se u HDZ-u! Bivšeg zamjenika šefa HDZ-a Milijana Brkića i bivšeg ministra vanjskih poslova Miru Kovača nitko nije predložio na liste za Sabor.

Zagrebačka organizacija poslala je u centralu popis s 51 imenom, ali i takav nije bio dovoljno širok za Kovača i Brkića. Njih dvojica nisu se našli među predloženim imenima u svojoj matičnoj filijali HDZ-a: u Stenjevcu (Brkić) i Donjem Gradu (Kovač).

Na popisu su se uz premijera Andreja Plenkovića i ministre sa zagrebačkom adresom (Medved, Ćorić, Beroš, Pavić, Aladrović, Grlić-Radman, Obuljen Koržinek), našli glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, donedavni ministar obrane Damir Krstičević, glavni državni inspektor Andrija Mikulić, ali i glasnogovornik Vlade Marko Milić – kojeg je, baš kao i njegova šefa Plenkovića, predložila HDZ-ova podružnica na Črnomercu, piše Jutarnji.

Istina, oni još uvijek mogu biti predloženi na liste, ali malo težim putem. Naime, predložiti ih može Središnji glavni odbor stranke u kojem se zapravo, nalaze svi predstavnici organizacija, čak i Mladeži. No, hoće li se to i dogoditi, šansa za to je jako mala, ali postoji.

AUTOR: HR-vjesnik