Britanci pišu o katastrofalnoj ruskoj vojnoj opremi, rezervisti sami kupuju pancirke

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novo izvješće obavještajaca. Danas im je fokus na ruskim rezervistima.

“Kontingenti mobiliziranih ruskih rezervista raspoređeni su u Ukrajinu tijekom posljednja dva tjedna”, stoji u uvodu priopćenja objavljenog na Twitteru.

“Njihova prosječna razina osobne opreme gotovo je sigurno niža od ionako loše opskrbe prethodno raspoređenih trupa”, stoji dalje.

Nadalje, Britanci pišu kako mobilizirani Rusi moraju sami kupovati vojnu opremu. To se u prvom redu odnosi na pancirne prsluke, posebno moderni prsluk 6B45. On je predviđen kao dio vojne opreme, ali ga mnogi vojnici nisu dobili od vojske već ga moraju sami nabavljati.

Tako se ovaj prsluk prodavao na internetu za oko 640 dolara. To je znatno više u odnosu na oko 190 dolara, koliko je koštao u travnju.

Godine 2020. ruske su vlasti objavile da je ruskoj vojsci isporučeno 300.000 kompleta Ratnik. Riječ je o osobnoj opremi za vojsku koja uključuje i pancirni prsluk. Tih navodno isporučenih 300.000 kompleta dovoljno je za vojsku koja se nalazi u Ukrajini.

“Endemska korupcija i loša logistika ostaju jedan od temeljnih uzroka lošeg učinka Rusije u Ukrajini”, stoji na kraju britanskog priopćenja.

Autor :redakcija hr-vjesnik