Izvor slike: Glas Istre

Saborski Odbor za ratne veterane znao je dosad itekako biti poprište užarenih ideoloških izjava i bitaka. Primjerice, svojevremeno se na tom tijelu raspravljalo o sazivanju tematske sjednice zbog izjava Milorada Pupovca Hrvatskoj i NDH, Odbor je već usvojio, pa na pritisak vrha HDZ-a povukao amandman kojim su tražili da Dan antifašističke borbe više ne bude državni praznik, nego spomendan i radni dan.

Prošle godine je tadašnji vanjski član Odbora Željko Poljak poručivao na sjednice da ćirilična dvojezična ploča neće biti postavljena na policijsku upravu u Vukovaru – dok je on živ. “Kad bude, jamčim vam da ću je razbiti”, kazivao je Poljak.

Danas će, pak, zastupnici glasati o sastavu saborskih odbora. Ovaj za ratne veterane i dalje će voditi Josip Đakić (HDZ), a zamjena će mu biti Mostovac Miro Bulj. Vijest je, međutim, na kraju popisa.

Članica odbora u ime lijevo-zelene koalicije bit će zastupnica Radničke fronte Katarina Peović. Koja je jutros gostujući na N1 televiziji izjavila da se njena stranka neće pojaviti u Kninu jer se ta proslava do prošle godine koristila za huškačke poruke. Ukratko – vežite se, polijećemo, bit će veselo!

AUTOR: Telegram