Otkriva se sve više detalja tragične smrti hrvatskog rukometaša Denisa Tota. Podsjetimo, Tot je preminuo u petak u Skoplju od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Imao je samo 27 godina.

Foto : Facebook

Nesretni hrvatski rukometaš umro je u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju. Sada su se oglasili iz bolnice u kojoj je Tot proveo zadnje trenutke života.

Bolnica: Odmah smo istaknuli težinu stanja u kojem je Tot primljen

“Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Već na samom prijemu isticali smo težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije.

Pacijent koji je nakon prijema i reanimacije prebačen Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje preminuo je 8. travnja u poslijepodnevnim satima nakon 24 sata borbe za život i nekoliko dodatnih reanimacija.

Tijelo, bez vidljivih znakova nasilja i neizvjesnosti o uzroku smrti, predano je Institutu za sudsku medicinu na obdukciju kako bi se razjasnilo zašto je srce prestalo raditi”, kazali su iz klinike.

Kako piše makedonski Kurir, predstavnici hrvatskih vlasti očekuju hitnu reakciju i rješenje ove tragedije. Hrvatska očekuje ne samo da će pronaći i kazniti ubojice mladog rukometaša, već i sankcionirati one koji su pokušali sakriti ubojstvo.

Prvo je bilo rečeno da je pretučen pa da je umro od srčanog udara

Prva verzija događaja koja se proširila makedonskim i hrvatskim medijima bila je da je Tot napadnut i pretučen. Međutim, tamošnja policija demantirala je te tvrdnje i istaknula kako na tijelu nesretnog rukometaša nema vidljivih ozljeda. Također, informacije da je Tot pretučen demantirala je i ravnateljica skopske bolnice Maja Mojsova.

Mladić je umro u bolnici u petak poslijepodne, nakon što su mu se liječnici satima borili za život. Rečeno je da je umro od srčanog udara, a to je potvrdio i brat nesretnog mladića. Jučer je ipak otkriveno i potvrđeno da je smrti mladog rukometaša prethodio fizički napad.

Dečko i cura su privedeni, treća osoba je u bijegu

Kako je javila Telma TV, riječ je o nasilnoj smrti. Ovaj makedonski medij se poziva na izvještaj liječnika sudske medicine i kaže da je obdukcija pokazala da je Totu zbog udarca u glavu mozak teško oštećen, što je bilo kobno.

Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva, koje je već usmeno obaviješteno i čeka kompletnu dokumentaciju za otvaranje predmeta. Kvalifikacija kaznenog djela, hoće li se raditi o ubojstvu ili nasilju sa smrtnim posljedicama, ovisit će o dokazima.

Uključene su tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, već privedene, a treća je u bijegu. Za slučaj je dostavljena i videosnimka na kojoj se vidi da su Tot i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu. Kada su otišli, potukli su se, nakon čega je Tot pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo mladog rukometaša vidio je jedan od djelatnika u diskoteci te je odmah pozvao Hitnu pomoć.

Policija naposljetku potvrdila da se radi o napadu

Također, nedugo nakon što su makedonski mediji objavili da je Tot ipak napadnut, sve je potvrdila i policija.

“Dana 7. travnja oko 3:30 ispred noćnog kluba došlo je do verbalne svađe između Denisa Tota i osoba A.Lj. (28), K.L. (19) i A.K. (22), svi iz Skoplja. Trojka je napala Denisa i udarila ga u glavu. On je glavom udario u asfalt i izgubio svijet. Odmah je prevezen u bolnicu, reanimiran i stavljen na respirator. Imao je i srčani udar te je jučer podlegao ozljedama.

Dobili smo snimke sigurnosnih kamera i jučer obavili razgovore s više osoba, među njima i dvoje osumnjičenih. Treća osoba (A.Lj) je još uvijek nedostupna policiji i izvršen je pretres njezine kuće”, objavila je policija.

Autor : redakcija hr-vjesnik