Izvor slike: Sportske novosti – Jutarnji list

Već mjesecima se piše o mogućem odlasku hrvatskog kapetana Luke Modrića iz Real Madrid, a sudeći po napisima u španjolskim medijima rastanak je sve bliže.

Od prije je poznato kako Luka Modrić, koji će u rujnu proslaviti 35. rođendan, ima još jednu godinu ugovora s Real Madridom (do ljeta 2021), ali opcija u ugovoru je takva da sam odlučuje hoće li tu sezonu odraditi u Realu ili će ipak napustiti klub.

Sudeći po naslovnici tiražnog lista Marca s fotografjom hrvatskog veznjaka i naslovom ‘Odegaard ili Modrić?’ čini se kako se nešto događa…

U ovom trenutku još nije poznato hoće li se sezona u španjolskoj La Ligi uopće nastaviti pa je logično da čelni ljudi Real Madrida polako slažu momčad za nadolazeće sezone i rade kompletni ‘rebuilding.’

Izvor: Twitter

Prije se pisalo kako se kao potencijali nasljednik Luke Modrića nametnuo mladi 21-godišnji Norvežanin Martin Odegaard koji se kalio na posudbama u klubovima kao što su Heerenveen, Vitesse i Real Sociedad. Sudeći po članku čini se da je došlo njegovo vrijeme…

‘Slučaj Luke Modrića specifičan je iz zbog svega što on predstavlja za Real Madrid i svega što je napravio. Nakon osam sezona u kojima je puno pridonio uspjesima u zlatnom dobu Kraljevskog kluba, hrvatskom reprezentativcu preostala je još jedna godina ugovora. Godine nikoga ne štede, pa su tako i njegove izvedbe u posljednjih godinu i pol dana bile pune uspona i padova. Postoje klubovi koji su zainteresirani za njega te postoji igrač koji je spreman preuzeti njegovu ulogu – Martin Odegaard’, piše u članku.

Nije tajna kako se za Modrića, usprkos godinama, zanimaju neki klubovi i spremni su platiti odštetu. Iako u Realu novac nikada nije bio problem ispalo bi pomalo nespretno kada bi primjerice Modrić u ljeto 2021. otišao potpuno besplatno, a da pritom ne bude jedan od nositelja igre.

No, s druge strane Marca piše kako je Real Madrid jako zadovoljan Modrićem te kako u klubu nemaju problema da i dalje nastave suradnju. Dakle, jasno je kako baš sve ovisi o Modriću i ključnom razgovoru s trenerom Zinedineom Zidaneom i predsjednikom Florentinom Pérezom.

‘Ako Hrvat zatraži odlazak, jer ima dobru ponudu, klub će mu to sigurno omogućiti. Napravili bi to kao znak zahvale za sve što je napravio u ovih osam godina’, piše u članku.

Naravno da ponuda ima, ali i sam Modrić je puno puta rekao kako se ne odlazi samo tako iz kluba kao što je Real Madrid…

Od prije je poznato kako ga i zimskom prijelaznom roku želi dovesti u Inter Miami David Beckham koji slaže moćnu momčad za početak nove sezone (kreće krajem veljače)

Ono što je posebno znakovito jest velika anketa koju je provela Marca. U njoj se više od 65 posto navijača izjasnilo kako je vrijeme za odlazak Luke Modrića iz kluba. Naravno da niti ponosom Modriću, Dalmatincu koji je odrastao na velebitskom kršu i koji je prošao put od trnja do zvijezda, nije svejedno kada je vidio da mu i navijači polako okreću leđa. Očito i on sam polako shvaća da je vrijeme za odlazak, ali odlazak sa stilom. Jasno mu je dato do znanja da mu nitko u klubu neće raditi probleme ako želi otići, a to je već dovoljan znak…

AUTOR: Tportal