Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Bjelovarski list nedavno je objavio članak uz već bivšeg tajnika Športske zajednice Grada Bjelovara Alena Kiđemeta i njegova službena putovanja u Split, Rijeku, Pulu, Vukovar i još na neke lokacije, a sve u svrhu upoznavanja sa bazenskim kompleksima koje su ti gradovi izgradili na svojem području, iako je mogao otići samo do Koprivnice, stoji u priopćenju bjelovarskog HNS-a.

Po putnom nalogu i izričitoj izjavi predsjednika Športske zajednice Grada Bjelovara Željka Maletića te samog tajnika Alena Kiđemeta proizlazi da je išao po nalogu Grada i da se za sva pitanja obrate Gradu Bjelovaru.

Stoga HNS-LD Podružnica Bjelovar upućuje pitanje gradonačelniku Dariju Hrebaku, koji predstavlja Grad Bjelovar, u čemu je smisao slanja tajnika Športske zajednice Alena Kiđemeta od strane Grada Bjelovar na tako daleke i skupe puteve i očito bespotrebne kada je on sam već davno prije dao izjavu da se takvi bazenski kompleksi neće graditi u Gradu Bjelovaru.

Znamo da je Dario Hrebak predsjednik HSLS-a, a Alen Kiđemet istakluti član HSLS-a i član Nadzornog odbora HSLS-a na državnoj razini pa to pitanje bi trebalo biti transparentno razrješeno jer smo mi kao građani potrošili 40.000,00 kuna na putne naloge Alena Kiđemeta, a bivši tajnik imao je samo 1.000,00 kn putnih troškova.

Odgovor na to pitanje zanima HNS-LD Podružnica Bjelovar i građane Grada Bjelovara, navode u priopćenju za Bjelovarski list.

Podsjećamo, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak inače je prvi u Hrvatskoj uveo sustav digitalne transparentnosti proračuna, no to već i vrapci na grani znaju. Zanimljiva je sljedeća činjenica, gradonačelnik Bjelovara potencira na toj transparentnosti skoro svakodnevno, pa će biti zanimljivo čuti njegov odgovor na “netransparentno” trošenje gradskog novca na nepotrebna službena putovanja, za koje ga prozivaju iz bjelovarske podružnice HNS-LD.

AUTOR: Redakcijski tekst