29.04.2020., Zagreb - Na konferenciji za medije HSLS odrzanoj ispred Sabora o temi: "Hitna procedura za dva zakona o obnovi Grada Zagreba - Zagreb ne moze cekati!" govorili su Dario Hrebak, Darinko Kosor i Darko Klasic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Izvor slike: Prigorski.hr

Kako nam se bliže parlamentarni izbori naši političari sve češće traže medijsku pažnju, jer bez promocije nema ni uspjeha.

Na tom tragu bio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji jučer ispred Sabora održao konferenciju za medije na temu „Hitna procedura za dva zakona o obnovi Grada Zagreba – Zagreb ne može čekati“.

Na čuđenje nekih šef HSLS-a održao je konferenciju vani ispred zagrade Sabora, dok su u isto vrijeme predstavnici Glasa, Mosta i HDS-a presicu imali u Saboru. Neslužbeno doznajemo kako ambicioznom predsjedniku HSLS-a nije bio dopušten ulazak u Sabor jer nije saborski zastupnik, a na snazi su epidemiološke mjere.

S obzirom na ovaj kuriozitet komentar smo tražili i bjelovarskog gradonačelnika koji nam je dao neobično objašnjenje zašto je po vjetrovitom vremenu boravio vani.

– Vani je bilo lijepo vrijeme, a bilo nas je više iz stranke, dok u Sabor zbog strožih epidemioloških mjera ulaze samo saborski zastupnici. Zato smo odlučili da ipak tiskovnu napravimo na otvorenom – rekao je Hrebak te se osvrnuo na nadolazeće izbore i špekulacije oko predizbornih koalicija.

– HSLS-ova tijela još nisu zasjedala zbog korona krize, a jedino Središnje vijeće stranke može donijeti odluku o načinu izlaska na izbore kad god oni bili – kratak je bio Hrebak.

Podsjetimo, kako je Hrebak kao i SDP razmišljanja da nedjelja ne bi trebala biti neradna, čemu se prema nekim anketama protivi čak 84 posto građana. Za N1 televiziju Hrebak je istaknuo kako su apsolutno protiv zabrane rada nedjeljom, ali su za dijalog.

AUTOR: Prigorski.hr