Izvor slike: Narod.hr (screenshot)

Bivši ministar unutarnjih poslova i jedan od istaknutijih ljudi Mosta u vrijeme kad je ta stranka bila glavni hit domaće politike, Vlaho Orepić, uskoro će postati član Hrvatske seljačke stranke. Kako doznaje portal Telegram, odluka je već donesena i pitanje je dana kad će biti i službeno objavljena.

Orepić je za vrijeme svog mandata na čelu MUP-a u kratkotrajnoj Vladi Tima Oreškovića često bio u epicentru sukoba s vrhom HDZ-a zbog pokušaja tadašnjeg vodstva te stranke da ipak preuzme kontrolu nad represivnim aparatom. Na izvanrednim izborima je prošao jako dobro, opet je ušao u Sabor, osvojivši u Prvoj izbornoj jednici više od trećine glasova koje je dobila lista Mosta (10,41 posto).

Krajem 2017. godine Vlaho Orepić zbog neslaganja s politikom Mosta napušta tu stranku i uskoro osniva svoju koju je nazvao Nova politika, no kako su se bližili novi parlamentarni izbori intenzivirali su se pregovori o njegovom prelasku u HSS. Ulaskom u stranku Kreše Beljaka mogla bi se donekle korigirati i arhitektura koalicijskih lista koje slaže SDP.

Naime, u dosadašnjim pregovorima je HSS sa strankom Davora Bernardića dogovorio tri ulazna i jedno granično ulazno mjesto, a moguće je da bi se i Orepićevo ime moglo, kao peto ispred HSS-a naći na koalicijskoj izbornoj listi. To je, međutim, stvar pregovora koji će uslijediti nakon što bude i službeno objavljen Orepićev ulazak u HSS, prenosi Telegram.

AUTOR: Telegram