Bivši župan Sisačko-moslavačke županije, koji je izašao iz HDZ-a i doživio poraz na posljednjim lokalnim izborima, Ivo Žinić i njegovi sinovi odustaju od stana na zagrebačkom Borovju koji su nezakonito koristili od 2013. godine.

Foto : hr-vjesnik

Potvrđeno je to danas na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu gdje se vodio postupak za iseljenje Žinića.

Bit će mu naplaćeni sudski troškovi

Postupak je pokrenula država nakon što sami nisu željeli napustiti trosobni stan u vlasništvu Ministarstva branitelja.

Formalna presuda u ovom slučaju bit će donesena u siječnju iduće godine te će biti obračunati sudski troškovi koje će Žinić morati platiti državi.

Postupak protiv njega trajao je godinama, a prije nekoliko mjeseci obnovljen je pod pritiskom medijskih otkrića svih Žinićevih nekretnina.

Foto : hr-vjesnik

Stan dobio krajem devedesetih, odbio ga napustiti

Tada je postalo jasno da u zagrebačkom stanu nekadašnji župan ne živi još od vremena kada je od države dobio kuću u Glini. Na Borovju su boravili uglavnom Žinićevi sinovi.

U međuvremenu se saznalo da su Žinići zauzeli ovu nekretninu krajem devedesetih, kada je on kao državni dužnosnik i stradalnik na to imao pravo.

No, 2013. Ministarstvo branitelja naložilo je Žinićima da isele jer su do tada već dobili kuću u Glini. Žinić je stan u Zagrebu odbio mirno napustiti i nastavio se tužiti s državom.

Foto : hr-vjesnik

“Povlačimo prigovore na tužbu i odustajemo od daljnjeg parničenja s državom”, poručili su Žinići sudu putem odvjetnika. Najavili su i da će se do 15. prosinca iseliti iz stana na Borovju.

Autor: M.M.