Izvor slike: HR-vjesnik

Koprivnički HDZ dovršio je osnivanje svih stranačkih tijela nakon provedenih unutarstranačkih izbora potkraj prošle godine.

Za predsjednika gradskog HDZ-a na neposrednim je izborima pobijedio jedini kandidat za tu funkciju, koprivničko-križevački dožupan Ratimir Ljubić koji je u koaliciji s aktualnim županom Darkom Korenom, koji je javnosti poznat zbog kumske povezanosti s osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio 1,47 milijuna kuna nezakonitog bonusa, a ujedno je i krivotvorio fakultetsku diplomu.

Za potpredsjednike koprivničkog HDZ-a izabrani su gradski vijećnici Bernard Vukušić, Mario Vrbanić i Sonja Celiščak.

Na osnivačkoj sjednici gradskog odbora HDZ-a za tajnika stranke izabran je gradski vijećnik Saša Cestar, dok je rizničarka postala Ljiljana Šapina, inače članica uprave Podravke.

Izvor slike: Danica.hr (Ljiljana Šapina sa stranačkim šefovima Ratimirom Ljubićem i Damirom Felakom (desno)

U predsjedništvo je po funkciji imenovana i predsjednica HDZ-ove zajednice žena u Koprivnici Vesna Križan, bivša ravnateljica Doma za starije koja je dala ostavku nakon što je zbog prodora virusa u toj ustanovi preminulo 14 korisnika. Križan se prije par mjeseci našla u središtu još jednog skandala nakon što je otkriveno da joj je štićenica doma prepisala vrijedan stan u Zagrebu.

Vesna Križan i njezin suprug u studenom 2003. potpisali su ugovor o doživotnom uzdržavanju s gospođom Đurđicom (81). Ona im je prepisala dvosobni stan u Zagrebu. Samo tri dana kasnije, Đurđica dobiva mjesto u koprivničkom Domu za starije i nemoćne. U to je vrijeme Vesna Križan bila čelnica povjerenstva koje je odlučivalo o smještaju u tu ustanovu. Unatoč ugovoru o uzdržavanju za koji su mjerodavni pouzdano znali, ona 2008. godine postaje ravnateljica Doma. Iste godine Đurđica umire, a njezin brat koji je živio u stanu u Zagrebu baca se pod vlak.

Izvor slike: Danica.hr (bivša ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vesna Križan i dožupan Ratimir Ljubić)

AUTOR: HR-vjesnik