Izvor slike: 97 Rock

Tužnu vijest potvrdio je njegov kolega Robert Fripp i posvetio mu nekoliko rečenica koje diraju ravno u srce.

Bill Rieflin, bubnjar grupa R.E.M., Ministry i King Crimson, jučer je preminuo u 59. godini života. Tužnu vijest je na Facebooku objavio gitarist King Crimsona, Robert Fripp.

“Poziv Tracy Rieflin iz Seattlea… Tracy je rekla Toyahu i meni da je dan bio siv, a nakon što je Bill umro oblaci su se razišli i nebo je postalo plavo u 15 minuta. Leti slobodno, brate Bill. Moj život je bio značajno bogatiji što sam te poznavao”, napisao je Fripp. Uzrok smrti još uvijek je nepoznat, ali sumnja se da se Rieflin borio s rakom.

Kolege iz njegovog bivšeg banda također su izrazili žaljenje: “Teška srca obavještavamo o smrti našeg dragog prijatelja i bubnjara, Billa”, napisali su članovi R.E.M.-a na svojoj stranici, a Michael Stipe, pjevač banda, prisjetio se trenutka kada su upoznali Rieflina.

“Zauvijek ćemo se sjećati Billa. Upoznali smo se u noćnom baru u Seattleu, sjedili smo za masnim i prljavim stolom pili viski, a slušali smo “Birdland” s jukeboxa. Njegova pažnja prema toj pjesmi tada i tamo puno nam je ukazivala o tome da bi mogli raditi s Billom – koji je započeo stvarati neke čarobne i lijepe suradnje i životna prijateljstva”, napisao je Stipe.

Legendarni bubnjar karijeru je započeo u Seattleu krajem 70-ih i početkom 80-ih godina u grupama The Blackouts i The Telepats. Potom se nekoliko članova grupe The Blackouts pridružuje grupi Ministry osnivača Ala Jourgensena.

U R.E.M. došao je 2003. godine na mjesto bubnjara Joeya Waronkera i tamo je ostao do raspada grupe 2011. godine.