MINISTARSTVO zdravstva poslalo je priopćenje u kojem javlja koliko zaposlenih je cijepljeno, a koliko ih je imuno. 

Podsjetimo, vlada je prošli tjedan objavila podatke kako je u Ministarstvu tek 35 posto cijepljenih. 

Brojke su sada, kako javljaju, nešto drugačije.

Beroš objavio nove brojke cijepljenih u svom ministarstvu: "Ovo je stvarna slika"

“U Ministarstvu zdravstva je 74 posto zaposlenika imuno na covid-19. Cijepljeno je njih 63 posto, a 11 posto je preboljelo koronu – pokazuju najnoviji podaci iz sveobuhvatne ankete među zaposlenicima.

Nakon inicijalne ankete cijepljenih protiv covida-19 u Ministarstvu zdravstva koja je pokazala nisku razinu cijepljenosti zaposlenika, najnovija cjelovita anketa provedena među zaposlenicima pokazuje procijepljenost 63 posto osoba, a uz one koji su preboljeli koronu, doseže 74 posto imunih na covid-19. Ranije prikupljanje podataka bilo je nepotpuno zbog odsustva većeg broja zaposlenika radi korištenja godišnjih odmora i izostanaka iz drugih razloga, te dijelom i zbog nepravodobnog izjašnjavanja zaposlenika. Stoga nakon cjelovitog istraživanja sada imamo prigodu vidjeti stvarno stanje broja cijepljenih i onih koji su preboljeli covid-19.

Beroš: Visoka razina cijepljenosti pokazuje svijest o važnosti cijepljenja

Pri anketiranju se vodilo računa o zaštiti osobnih podataka i činjenici da je riječ o informaciji o zdravstvenom stanju svake osobe, ali su također  zaposlenici upućeni u značenje javnog komuniciranja pravog stanja procijepljenosti u ministarstvu koje upravlja zdravstvenim sustavom u Hrvatskoj”, stoji u priopćenju.

“Zahvalni smo zaposlenicima koji su se cijepili i koji su pristali na anketu kako bismo u javnosti prikazali stvarnu sliku procijepljenosti u Ministarstvu zdravstva. Visoka razina cijepljenosti i stečenog imuniteta onih koji su preboljeli koronu pokazuje svijest o važnosti cijepljenja protiv covida-19. Ministarstvo je potaknulo sve zdravstvene ustanove na organizaciju predavanja za svoje zaposlenike na temu važnosti cijepljenja, njegovog utjecaja na zaštitu vlastitog i tuđeg zdravlja, te potrebe zajedničkog djelovanja na učinkovito suzbijanje zaraze. Pritom ne zaboravljamo niti na ‘vlastito dvorište’. Sljedeći tjedan započinju predavanja i u Ministarstvu zdravstva za sve naše zaposlenike. Važno je da svi sudjelujemo jer jedino cjelovito siguran sustav može pružiti zaštitu i pacijentima i zaposlenicima”, rekao je ministar Vili Beroš. Tako je prema podacima od prije samo nekoliko dana postotak cijepljenih porastao za duplo. Dali se ministar opet razbacuje sa brojkama i sam sebi pokušava podići rejting koji još ima jedino kod premijera.

Ministar Beroš je prošli tjedan izjavio da je u ministarstvu kojem je na čelu cijepljeno “manje od 35 posto zaposlenih. Vili Beroš je jedini ministar koji ne zna koliko se zaposlenika cijepilo?!