Izvor slike: Tportal

Redovito mjesečno istraživanje rejtinga političkih stranaka, Crodemoskop, koje je objavljeno u središnjem Dnevniku RTL televizije, a koje je provela agencija Promocija Plus, pokazalo je nove zanimljive podatke o političkim preferencijama u Hrvatskoj.

Afera vjetroelektrane očito je naštetila HDZ-u, jer sada, četiri tjedna prije izbora, prvi izbor građana je Restart koalicija koju predvodi SDP. Njih bi biralo 27,2 posto birača. Drugi je HDZ s 26,6 posto, a na trećem je mjestu Domovinski pokret Miroslava Škore kojeg bira 13,5 posto ispitanika.

Most uživa podršku 4,1 posto birača, a platformu Možemo bira 2,4 posto ispitanika. Stranka s imenom i prezimenom uživa podršku 1,9 posto građana, a koalicija Fokus i Pametno 1,8 posto.

Najpozitivniji političar ovog mjeseca je Andrej Plenković (19,4 posto), iza njega se nalazi predsjednik Zoran Milanović (15,3 posto), a na trećem mjestu je ministar zdravstva Vili Beroš (8,1).

Najnegativniji političar ovog mjeseca je Zoran Milanović (14,8 posto), a za vratom mu puše Andrej Plenković (14,7 posto). Na trećem mjestu nalazi se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (12,1 posto), a na četvrtom mjestu je šef SDP-a, Davor Bernardić (9,3 posto).

AUTOR: Dnevno.hr