Izvor slike: Otvoreno.hr

Saborski zastupnik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak se nakon dugo vremena pojavio u Hrvatskom saboru pa prozvao Vladu zbog načina na koji se bori protiv pandemije koronavirusa, ustvrdivši da je situacija izmakla kontroli, a zdravstveni sustav u rasulu.

„Zdravstveni sustav je u raspadu, rasulu, rasprava o radu Stožera opet se gura navečer i sakriva se istina, a istina je da su mrtvačnice pune”, rekao je Bernardić u slobodnom govoru prozvavši Vladu zbog upravljanja koronakrizom.

Dodao je da je Hrvatska najgora u Europi i po broju mrtvih i po broju zaraženih te za to okrivio premijera Andreja Plenkovića, a Nacionalni stožer civilne zaštite, na čelu s potpredsjednikom Vlade ministrom Božinovićem nazvao je ‘takozvanim’.

„Tko je za to odgovoran? Plenković i njegov takozvani Stožer koji je od početka na daljinski upravljač HDZ-a”, ustvrdio je Bernardić.

Prema njegovim riječima Nacionalni stožer CZ donosi političke mjere, ne postoji strategija borbe s koronavirusom, i čak se ‘više ne evidentiraju kontakti”.

“Prema projekcijama vodećih svjetskih instituta do kraja travnja u Hrvatskoj će biti preko 8000 žrtava, više žrtava od koronakrize nego što je bilo civilnih žrtava u Domovinskom ratu, jasno je da je situacija izmakla kontroli”, ustvrdio je Bernardić upitavši tko će odgovarati što dnevno gubimo 70 ljudi.

AUTOR: Hina